Glæde over alkolås-forslag

En familie fra Havnsø har siden foråret kæmpet en fælles kamp for at få alkolåse i de danske biler. I dag følte familien, at der endelig blev lyttet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag vågnede Svend Andresen op til en stor nyhed. Det vakte glæde, at justitsministeren nu vil installere alkohollåse i biler hos tidligere dømte spritbilister.

- Det var jeg virkelig glad for at høre. Det er et skridt på vejen, lød det i dag fra Svend Andresen.

I marts blev hans datter og svigersøn, der også var forældre til to 22-årige piger, påkørt og dræbt af en spritbilist ved Ruds Vedby. Med et slag blev alkolåse en fælles hjertesag for familien, som siden har sat alle sejl til for sagen. De har demonstreret, trykt bannere, og dagligt sender Svend Andresen flere hundrede mails afsted til Christiansborg. I dag bar kampen så endelig frugt.

- Jeg sender mails hver dag til alle folketingspolitikere, og det vil jeg fortsat gøre, fortæller Svend Andresen.

Justitsministerens udmelding betyder nemlig ikke, at familiens mission er helt fuldført. Selv har hele familien alkolåse i deres biler. Og målet er at resten af danmarks befolkning skal følge trop.

- Vi mangler det helt store skridt, nemlig at der skal være alkolåse i alle biler. Og det vil vi blive ved med at kæmpe for, fastslår Svend Andresen.