Fyringer i Kalundborg: - De vil selvfølgelig kunne mærke, at 'Lisbeth' ikke er der mere

19 ud af 100 stillinger er blevet sparet væk i Center for Misbrug og Socialpsykiatri i Kalundborg. Og det er primært de varme hænder, der forsvinder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

19 ud af 100 stillinger skal spares væk.

Så 15 personer fra Center for Misbrug og Socialpsykiatri i Kalundborg Kommune er blevet fyret. Samtidig er fire stillinger, der skulle have været slået, som ikke bliver besat alligevel. Det sker på grund af et underskud på otte millioner kroner.

quote Lad os nu sige, at Lisbeth er blevet fyret, så vil de selvfølgelig kunne mærke, at Lisbeth ikke er der mere

Tea Hviid, kommunikationschef i Kalundborg Kommune

Størstedelen af de nedlagte stillinger skal findes i udføreleddet, som det kaldes i kommunen. Med andre ord, de varme hænder.  

Man vil mærke, at Lisbeth ikke er der

Er det noget, borgerne vil kunne mærke?

- Det vil man jo, fordi der forsvinder jo nogle af de her hjemmevejledere. Lad os nu sige, at Lisbeth er blevet fyret, så vil de selvfølgelig kunne mærke, at Lisbeth ikke er der mere, siger Tea Hviid, der er kommunikationschef i Kalundborg Kommune.

- Men det betyder ikke, at borgeren ikke har hjemmevejleder. Der er ikke nogen, der får ændret i det, de er visiteret til. Det her er en tilpasning, for der er ikke flere borgere nu end for to år siden, og de er heller ikke visiteret til flere ydelser generelt end for to år siden. Så derfor skal budgettet med det antal stillinger, vi havde for to år siden holde, så der er balance mellem indtægter og ydelser.

Se eller gense interviewet med kommunaldirektør, Jan Lysgaard Thomsen, om fyringerne.

19 stillinger bliver skåret væk fra center for Misbrug og Socialpsykiatri i Kalundborg Kommune.

Opsigelse 1. april

Når en borger bliver visiteret til at få hjælp, følger der en sum penge med ifølge en fast takst alt efter ydelse.

Og det er altså dét, kommunen skal have til at hænge sammen.

Tea Hviid forklarer, at fyringerne også har ramt de kolde hænder – og en enkelt teamleder. Men det er primært hjemmevejledere, socialpædagoger og sosu-assistenter, der bliver ramt af fyringerne.

Fra 1. april starter opsigelsesperioden. Derefter har medarbejderne tre til seks måneders opsigelse, som varierer, alt efter hvor lang tid de har været ansat.