¨

Fremtidens forskere samlet på Sjælland

Foto: TV ØST

25 unge forskere fra hele verden var i sidste uge samlet på Sjælland for at se de danske biotekvirksomheder, og steder som Novo Nordisk i Kalundborg imponerede.

Danmark er meget mere end landbrug og kongefamilien, og det fik 25 unge forskere fra hele verden i sidste uge et indblik i. De unge videnskabsfolk var med i BIOPRO World Talent Campus 2015, der er et forskningssamarbejde mellem to universiteter og fem biotekvirksomheder på Sjælland, og programmet vakte begejstring.

Turen er støttet af Novo Nordisk, og virksomheden er en af årsagerne til, at flere af de unge havde valgt at tage med, skriver folkene bag i en pressemeddelelse.

- Min mor bruger insulin, så jeg har i mange år været bekendt, at der var en dansk virksomhed, der hed Novo Nordisk. Inden jeg kom hertil, var det min opfattelse, at Danmark levede af at dyrke korn. Jeg er ret overrasket over, hvor stor den danske biotek-branche er. Lige nu arbejder jeg inden for olie og gas, men som priserne udvikler sig der, er der måske mere fremtid i en karriere inden for biotek, siger new zealandske Isuru Udugama, der afslutter sin ph.d. om et halvt år og derefter godt kan finde på at søge job i USA eller Europa.

Åbenhed og indhold imponerer

Gruppen har de fleste dage haft base på Sorø Akademi, men har også besøgt blandt andet Novo Nordisk i Kalundborg, og både fabrikken og gæstfriheden imponerede.

- I kraft af mit fagområde kender jeg naturligvis en del til Novozymes, men her på campus er jeg med i en gruppe, der arbejder med en opgave om Novo Nordisk. Vi besøgte fabrikken i Kalundborg onsdag. Det var meget imponerende. Dels hvor stort produktionsanlægget er, dels hvor åbne de var over for os. Det var tydeligt, at Novo Nordisk virkelig ønskede at give os viden, siger mexicanske Daniela Quintanilla, der i øjeblikket har en ph.d.-stilling på DTU i Lyngby, hvor hun i fermenteringsteknologi i enzymproduktion.

World Talent Campus har til formål at skabe netværk blandt de unge og finde mulige fremtidspartnere.

- Vi vil gerne anspore de unge til at danne netværk, men også få et indblik i den danske biotek-branche, der er på højt internationalt niveau og derfor en attraktiv karrieremulighed. Og som det helt unikke er vores campus et mix af undervisning og praktiske opgaver, hvor deltagerne kommer helt tæt på virksomhederne og skal løse nogle helt konkrete problemstillinger. Måske kommer de unge ikke med en fuldt brugbar løsning, men de har altid nogle ideer og vinkler, der kan inspirere virksomhedenl, siger Jesper Bryde-Jacobsen, direktør for BIOPRO.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App