¨

Fortsat massiv vandforurening i Kalundborg

Foto: TV ØST

Der er fortsat forbud mod at åbne for hanerne i hundredvis af husstande i Kalundborg. Forbuddet er så omfattende, fordi folk allerede er blevet syge.

400 hundrede husstande i midten af Kalundborg by er fortsat forbudt at åbne for vandhanerne. Vandet er nemlig stadig fyldt med colibakterier. Det har fået Kalundborg Forsyning til at sætte massivt ind for at finde ud af, hvor bakterierne kommer fra.

Hele dagen i dag har Kalundborg Forsyning skyllet vandrør, ledt efter brud på rørene og uddelt vand til de mange, der er omfattet af forbuddet.

- Vi kan jo ikke bare sige, at vi kører hjem, når det er fyraften. Der sidder nogle folk derude, som virkelig har et problem, når de ikke kan åbne for vandet i hanerne. Vi bliver ved, til vi finder det, siger John Rickens, der er ansat ved Kalundborg Forsyning.

Omfattende forbud

Der er iværksat et omfattende forbud i Kalundborg, fordi flere allerede er blevet syge af vandet. Normalt bliver for mange colibakterier i vandet blot konstateret ved en laboratorieprøve. Det er usædvanligt, at folk rent faktisk bliver syge, som det er tilfældet i Kalundborg. Derfor er embedslægen nu i gang med at undersøge, om der kan være virus i vandet, som kan smitte gennem luften.

I dag viste prøveresultaterne, at der fortsat er colibakterier i vandet. Derfor fortsætter forbudet.

02:46 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App