Fortrolige papirer havnede hos swimmingpoolfirma

Krigsveteran Christian Ring fra Kalundborg er rasende over, at Ankestyrelsen sendte hans fortrolige papirer til et swimmingpoolfirma i Randers.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ankestyrelsen sendte forleden et brev med fortrolige, personfølsomme oplysninger til den skadede krigsveteran Christian Ring fra Kalundborg, 2 relevante myndigheder og Fjordblink Swimmingpools i Randers.

Sidstnævnte havde bare intet med hans klagesag at gøre.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

Edderspændt rasende

Brevet rullede hele hans sygehistorie op, komplet med cpr-nummer og adresse.

Christian Ring lider af posttraumatisk stresssyn­drom (PTSD).

- Jeg blev edderspændt rasende og tænkte alle mulige paranoide tanker om, hvorfor Fjordblink Swimmingpools skulle have min sag tilsendt. Den var jo fuld af detaljer om min sygdom, mit problem med alkohol og mine familieforhold gennem mange år - ting, som aldeles ikke kommer andre ved, siger den frustrerede mand, der i forvejen har haft nok af grublerier over den langmodige sagsbehandling, først hos Arbejdsskadestyrelsen, der afviste hans sag, og derpå hos Ankestyrelsen, som også afviste ham.

Brevet undrede i Randers

Randers bekræfter modtagelsen af krigsveteranens sag.

- Ja, da jeg åbnede brevet, undrede det mig meget, for vi kender slet ikke den person, der handlede om, så jeg lukkede brevet og sendte det retur med det samme, fortæller Pernille Geertsen fra virksomheden i Randers.

Ankestyrelsen beklager

I Ankestyrelsen er ankechef Erling Brandstrup pinligt berørt over sagen.

- Vi kan kun dybt beklage dette, som er opstået ved en menneskelig fejl, og må erkende, at hvor der er mennesker involveret, kan der opstå fejl. Der er tale om uheldige omstændigheder med flere på hinanden følgende fejl. Der er sat en forkert adressat ind i en sag. Det er ikke opdaget eller rettet, forklarer Erling Brandstrup til dagbladet Nordvestnyt.