Forslag om alkolåse i alle biler skaber glæde

Alle nye biler skal have alkolåse - sådan lyder forslaget fra Socialdemokraterne og SF. Det skaber i dag glæde hos Svend Andresen fra Havnsø. Han har kæmpet en personlig kamp for alkolåse i snart et år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I marts 2009 blev Svend Andresens datter og svigersøn påkørt og dræbt af en spritbilist ved Ruds Vedby. Efter det tragiske vejdrab er alkolåse blevet en hjertesag for hele familien Andresen. Lige siden ulykken har familien sendt mails, ringet og skrevet breve til politikere og andre, som har noget med alkolåse at gøre.

I går kom det frem i TV2 Nyhederne, at Socialdemokraterne og SF vil indføre obligatoriske alkolåse i alle nye biler, hvis de kom til magten. Den nyhed skaber stor glæde hos Svend Andresen.

- Vi ser frem til, at det lovforslag kommer igennem Folketinget. Det er jo en dejlig ting at høre, at den kamp vi har haft med at få indført alkolåse, har båret frugt, siger Svend Andresen fra Havnsø

Men der er lang vej igen. Venstres formand for Færdselssikkerhedskommissionen, Karsten Nonbo, afviser indtil videre en alkolås for alle bilister. Men det får ikke Svend Andresen til at give op.

- Jeg må prøve at tale med Nonbo igen og høre om han ikke kan se det rimelige i det. Vi kan jo spare mange menneskeliv, siger Svend Andresen.

Hvis ikke der sker forandringer snart, så står foråret også i alkolåsens tegn hos familien.

- Til foråret vil vi køre Danmark rundt, så vi kæmper videre indtil den dag låsen sidder i alle biler, siger Svend Andresen.