Forældre blæser på skoleferie

På mandag starter vinterferien på mange skoler. Men masser af børn har allerede holdt ferie. Forældrene vil nemlig selv bestemme, hvornår de vil holde fri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Pak skiene i bilen og kør til Sverige. Sådan er der mange familier, der holder deres vinterferie. Det gjorde familien Raisa også, men allerede i uge tre. Moderen ville nemlig selv bestemme, hvornår de skulle af sted.

- Jeg planlagde, at når jeg havde mulighed for at holde ferie fra min arbejdsplads, så meddelte jeg skolen, at drengene ikke kom i skole den uge, siger Rikke Raisa.

Hendes to sønner, 13-årige Frederik og Nikolaj på 8, går på Høng Privatskole, og her synes de, at det var i orden at familien tog en tidlig skitur.

- Det er jo stadigvæk forældrenes børn, og de har ligesom taget en beslutning om, at dér ville deres familie gerne holde ferie, siger skoleleder på Høng Privatskole Inga Christensen.

I Skole og Samfund bakker de den holdning op.

- Jeg synes, at vi skal tænke skolen som et fleksibelt sted. Jeg synes, at det er et spørgsmål om, at forældrene bliver brugt som en ressource til deres børns læring, siger formand Benedikte Ask Skotte.