Fejl skyld i besparelser i Kalundborg

I flere år har børne- og familieudvalget i Kalundborg kalkuleret med beløb, som slet ikke fandtes. Blandt andet derfor skal kommunens skoler nu spare.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Overskuddet fra det frie skolevalg er der ikke tjekket ordentligt op på, og det kommer nu til at koste kommunen kassen.

Siden 2007 har udvalget regnet med at tjene 3,5 millioner kroner om året ved at et bestemt antal skoleelever skoleelever uden for Kalundborg Kommune skulle benytte kommunens skoletilbud.

Men det regnestykke gik kun op det første år. Siden da har kommunen bare brugt de gamle tal og er gået ud fra, at overskuddet kom ind. Men det har det så ikke gjort i to år.

Det betyder, at indtægter og udgifter for det frie skolevalg de seneste par år er gået lige op med hinanden frem for at generere kommunen et overskud.

Kommunen blev klar over misæren i november, da fejlen blev opdaget. Fejlen er skyld i, at der nu mangler penge i kassen til skoleområdet.

Skolebestyrelsesformand på Rynkevangskolen i Kalundborg, Johnni Olsson, er rystet over, at Kalundborg Kommune ikke har opdaget den fejl tidligere. Han mener også, at det er ærgerligt og uretfærdigt, at skolerne så skal stå med regningen.

- Det er uansvarligt, at skolerne skal stå for besparelser, som egentlig skyldes en skrivebordsfejl, siger han til Nordvestnyt.dk.

Borgmester Martin Damm (V) indrømmer fejlen og lover over for Nordvestnyt.dk, at der bliver rettet op:

- Vi skal være mere opmærksomme fremover. Man skal ned på konkrete cpr-numre for at se, hvilke børn der går i skole hvor, siger borgmesteren.