Falske rygter om Kalundborg-virksomhed

Som om finanskrisen ikke var nok, så skal vognmandsfirmaet Kalundborg Kran og Container A/S nu også til at slås med ondsindede og falske rygter om betalingsstandsning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Telefonerne har kimet hos familievirksomheden Kalundborg Kran og Container. Virksomhedens kunder har hørt fra konkurrenterne, at vognmandsfirmaet i Kalundborg er gået i betalingsstandsning. Men rygterne er falske, og nu har virksomhedens ejere fået nok:

- Det kan få fatale konsekvenser for vores forretning, at der løber rygter om, at vi er i økonomiske vanskeligheder. Det er jo en forfærdelig situation for os at stå i, når det ikke passer, siger vicedirektør Yvonne Randskov.

Derfor har hun nu kontaktet byens erhvervsråd for at få hjælp til at mane de falske rygter i jorden. Og erhvervschef Poul Jensen ser alvorligt på sagen:

- Rygter om betalingsstandsning kan være altødelæggende for en virksomhed. Kunderne kan miste tillid til om virksomheden kan udføre ordrerne, og pengeinstitutterne kan blive tilbageholdende. På den måde kan konsekvensen godt gå hen og blive en reel betalingsstandsning.

Erhvervschef Poul Hansen har nu sendt et brev ud til Kalundborg Erhvervsråds 460 medlemmer, hvor han skriver, at rygtet om betalingsstandsning ikke passer.

I 2008 oplevede transportvirksomheden Freja nøjagtigt det samme som Kalundborg-virksomheden.

- Der løb adskillige rygter om konkursbegæring og vores kunder var meget bekymrede for om de kunne have tillid til os, fortæller bestyrelsesformand i Freja, Jørgen Hansen.

Han er rystet over måden at drive konkurrence på:

- Der må være nogen der har lidt for lidt at lave, siden de har tid til den slags. Og jeg synes ærligt talt, at det er nogle beskidte kneb at bruge mod sine konkurrenter, siger han.

Vicedirektør Yvonne Randskov ved endnu ikke om de negative rygter får økonomiske konsekvenser for virksomheden, men har under alle omstændigheder lært af de seneste par uger:

- Set i bakspejlet så burde vi have gået ud og manet rygtet i jorden med det samme. Vi skulle ikke have ventet tre uger, siger hun.

Rygterne er formentlig opstået fordi en jysk samarbejdspartner er blevet opkøbt af komkurrent til Kalundborg Kran og Container.