Falsk valgdebat på Reersø

På Reersø tog en valgdebat forleden en uventet drejning. Den fremmødte kandidat fra Dansk Folkeparti viste sig nemlig at være en falsk kandidat. De lokale folketingskandidater mener nu, at valgmødet er et angreb mod demokratiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Meta Fuglsang er lokal folketingskandidat, og derfor sagde hun også ja tak til at deltage i et valgmøde på Reersø Kro i mandags. Men debatten tog et noget uventet drejning.

- Ham, der skulle være fra DF undsagde hele deres program og rådede til, at man skulle stemme på os andre, siger Meta Fuglsang (SF).

Ingen af de fremmødte kunne genkende DF-kandidaten.

- Det er tydeligt, at der er noget helt galt, men man rejser sig jo ikke midt i en debat og siger, jeg tror det her er forkert. Når der sidder borgere, der er kommet til vælgermøde, så gennemfører vi det selvfølgelig af hensyn til dem, siger Meta Fuglsang (SF).

Invitationen til vælgermødet blev omdelt på Reersø af en organisation, der kaldte sig 'First Voters'. Men både organisationen og DF-kandidaten er det pure opspind fra to journaliststuderende.

Den rigtige lokale kandidat fra Dansk Folkeparti - Jeppe Jakobsen er i dag forarget over det falske valgmøde.

- Det er et angreb mod demokratiet. Man har valgt at invitere nogle kandidater, og så er der én, der er falsk, og det er sjovt nok lige vores parti. Det synes jeg ikke er i orden, siger Jeppe Jakobsen.

- Men uanset, hvem det var man ville udstille, så synes jeg, det er fuldstændig uacceptabelt, at man bruger en tradition som vælgermøder til den slags. Alle skal have tillid til, at når man kommer til et vælgermøde, så er det en reel snak, man får med de politikere, der møder frem, siger Meta Fuglsang (SF).

Ved valget i 2007 satte knap 29 procent af de 507 vælgere på Reersø kryds ved DF, og Jeppe Jakobsen frygter nu, at færre vil stemme på partiet.

Ifølge de to journaliststuderende, der står bag det falske valgmøde, var det ment som en joke, og de afviser, at det skulle være et angreb mod DF.

- Hvis der er noget, der er dansk så er det selvironi. Og hvis dansk Folkeparti ikke har selvironi i den her sammenhæng, hvor er vi så, siger Nicolai Achton.

Hos DF håber man nu, at det vil få konsekvenser.

- Hvis det er journaliststuderende, så håber jeg de får en reprimande fra skolen, og at de bliver smidt ud, siger Jeppe Jakobsen.