Færge aflyser drift på grund af lavvande

Nekseløfærgen må aflyse afgange på grund af den ekstremt lave vandstand. For færgen kan ikke lægge til ved Sejerø.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det ekstreme lavvande betyder, at Nekseløfærgen har aflyst driften indtil fredag morgen.

Det oplyser overfartsleder Rune Karstoft Nilsson til TV ØST.

- Vi kan ikke lægge til ved Sejerø, fordi vandstanden er omkring halvanden meter lavere, end den plejer at være, siger overfartslederen.

Der skete en del forvirring torsdag, fordi færgen trods aflysning lagde til på Sejerø, men der var tale om en akut situation, som overfartslederen beklager, de ikke fik meldt ud.

- Det skabte en del forvirring for borgerne på Sejerø, at vi var ovre og lægge til klokken 14. Men det var en akut sejlads og udelukkende, fordi noget medicin skulle afleveres, siger Rune Karstoft Nilsson.

Kan måske ikke tage biler med

Nekseløfærgen sejler igen til Sejerø klokken 06.00, og vejrforholdene bestemmer, hvor færgen kan lægge til. Derfor kan det betyde ændringer.

- Hvis vi ikke kan lægge til i vores normale færgeleje, så kan vi blive nødt til at lægge til i nabofærgelejet, og så kan vi muligvis ikke tage biler med. Men det kan vi først se i morgen, hvad vind og vejr tillader, siger Rune Karstoft Nilsson.

Den kraftige vind har gjort, at flere færger er aflyste i regionen, ligesom at Sund & Bælt fraråder kørsel med vindfølsomme køretøjer på Storebæltsbroen.

Du kan holde dig orienteret om trafiksituationen på Storebæltsbroen på Sund & Bælts hjemmeside.

Sejerø- og Nekseløfærgerne kan du tilmelde dig bromeldinger på sms og mail via hjemmesiden.