¨

Erstatning til skydende betjent

Foto: TV ØST

Broderen og en kammerat til den skuddræbte biltyv Michael Nielsen fra Kalundborg blev tirsdag dømt til at betale erstatning til Kalundborg-betjenten J.O. Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

Retten i Næstved dømte de to for injurier. På Facebook har de to bl.a. kaldt betjenten for svin og morder, efter at han skød og dræbte Michael Nielsen.

De to dømte besluttede straks at anke afgørelsen til Østre Landsret, som således skal se på, om 10 dagbøder a 500 kroner og en fælles erstatning på 20.000 kroner til Kalundborg-betjenten er en rimelig straf for de to mænds skriverier på Facebook.

  Kalundborg-betjenten havde forlangt 100.000 kroner i erstatning for ord som bl.a. »voldsregime«, »svin«, »idiot«, »min brors morder« på Facebook, som anklageren karakteriserede som krænkende.

 Hun fremhævede især, at broderen til den skuddræbte biltyv trods sorg og frustrationer over tabet af sin bror udtrykte sig mod bedre vidende, da han skrev på Facebook. Han havde nemlig få dage forinden overværet retssagen mod betjenten, hvor denne fik dom for at have handlet i nødværge, skriver Nordvestnyt.

Ifølge forsvaret er der tale om en mindeside for Michael Nielsen, der den 30. november 2009 om aftenen blev dræbt af mindst tre skud affyret af Kalundborg-betjenten J. O. på en parkeringsplads i Kalundborg.

Advokat Ervin Birk, forsvarer for den ene af de to mænd, som blev dømt for injurier, gav denne karakteristik af Kalundborg-betjenten J.O. og hans pistol:

 - Han elsker at vise sig frem med den, for pistolen giver ham styrke til at skabe skræk og rædsel, når han færdes i visse områder i Kalundborg og omegn.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App