Elev kører taxa for 500.000 kr.

Hver morgen henter en taxa en dreng i en landsby i Kalundborg Kommune og kører ham til Ordblindeinstituttet i Ballerup ved København. Det koster mellem 450.000 og 500.000 kr. om året, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten i dag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er fuldstændig ude i hampen«, siger undervisningschef Poul Edvard Larsen fra Kalundborg Kommune. Men han kan intet gøre, for drengens forældre har fået gennemtvunget deres barns placering på instituttet i Ballerup via en afgørelse i Klagenævnet for Vidtgående Specialundervisning.

Sagen begyndte for tre år siden, da både forældre og lærere på den kommunale skole i Kalundborg Kommune var enige om at få undersøgt eleven, der havde indlæringsvanskeligheder. Skolepsykologen fastslog, at eleven
var ordblind, og skolen tilbød forældrene, at barnet kunne få en times eneundervisning hos en af skolens specialundervisningslærere hver skoledag året rundt.

Men forældrene klagede til klagenævnet, som gav dem medhold i, at barnet ville få det bedste tilbud på Ordblindeinstituttet i Ballerup.Det koster 300.000 kr. om året - plus taxakørslen på 500.000 kr.Specialundervisningen på skolen i Kalundborg ville have kostet 100.000 kr.

Eksemplet er et af flere, som KL, kommunernes forening, har fremlagt for regeringen for at vise, at den sociale lovgivning presser kommunernes økonomi til det yderste. Kommunerne taber gang på gang sager ved sociale
ankenævn, når borgere med særlige behov har forlangt de bedste botilbud, daglig taxakørsel eller hjælpemidler til
handicappede.