Ekspert: Kan være nødvendigt at skille trillinger

Det kan være svært at finde én familie, der kan tage sig af tre små børn med særlige behov, mener eksperten, der dermed støtter Kalundborg kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag besluttede Kalundborg kommune at tvangsfjerne Heidi Rasmussens halvandet år gamle trillinger. Og på mandag bliver de anbragt i tre forskellige plejefamilier.

Det har mødt stærk kritik både fra en psykolog og fra formanden for trillinge-forældreklubben, Ann-Mette Storm. Hun sagde i torsdag her på TV2 ØST, at kommunen har gjort for lidt for at hjælpe Heidi Rasmussen. Og hun mener at de tre små børn er tæt knyttet og har brug for hinanden - især nu hvor de bliver fjernet fra deres mor.

Men nu kommer en ekspert Kalundborg kommune til undsætning. Helle Antczak, der er lektor ved Institut for Socialt Arbejde, siger i dag til BT, at det kan være nødvendigt at skille trillingerne ad.

Ifølge lovgivningen skal kommunen forsøge at placere søskende sammen, men det kan være umuligt i denne situation, mener Helle Antczak.

-At finde en familie, som kan løfte opgaven med at tage tre så små børn med særlige behov er formentlig umuligt, siger hun til avisen.

Med det henviser hun til at de halvandet år gamle trillinger er vurderet som 6-7 måneder bagud i forhold til deres alder.