Eftersøgningen efter to forsvundne sejlere er indstillet

To mænd ankom onsdag aften ikke til havn i Havnsø som aftalt. Eftersøgning besværliggøres af voldsomt vejr.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politi og beredskab har torsdag morgen indstillet eftersøgningen efter to mænd, der onsdag aften blev meldt savnet i forbindelse med en sejltur fra Røsnæs til Havnsø ud for Nordvestsjælland.

Det oplyser vagtchef Jesper Mortensen ved Midt- og Vestsjællands Politi.

- Vi har søgt i hele Sejerøbugten, og nu har vi indstillet søgningen. Tilgår der nye oplysninger i sagen, så genoptager vi selvfølgelig efterforskningen, siger han. 

Politiet fik anmeldelsen klokken 22.49 onsdag aften, efter at de to mænd på henholdsvis 55 og 48 år ikke ankom til havnen i Havnsø til aftalt tid.

Ifølge vagtchefen blev politiet alarmeret, da de to mænd, som er i familie med hinanden ikke kom i land i Havnsø som planlagt, efter de var sejlet ud fra Røsnæs. 

- De bliver meldt savnet af noget familie, da de ikke dukker op i havnen, og så har vi brugt omkring seks timer på at lede efter dem uden held, siger vagtchefen.

quote Vi har søgt meget bredt, men har ikke fundet nogen endnu

Jesper Mortensen, vagtchef


Natten igennem har politiet søgt i området med en helikopter, men uden held. Forsvarets søredningstjeneste (JRCC) har også deltaget i eftersøgningen.

Eftersøgningsarbejdet er i nat blevet besværliggjort af voldsomt vejr i området.

Natten til torsdag havde Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) et varsel ude om risiko for stormende kuling med vindstød af stormstyrke for den sydlige tredjedel af landet. Det inkluderede farvandet ud for Nordvestsjælland.

Ifølge Jesper Mortensen er det for tidligt at sige noget om, hvad der kan være sket med de to mænd.

- De kan have haft motorstop, båden kan være kæntret og så videre, sagde vagtchefen omkring klokken 00.50 natten til torsdag.

Havnsø ligger godt 20 kilometer nordøst for Kalundborg.