DSB’s nye togplan: Skolebørn tvinges til en times ekstra hjemtransport

Movia har valgt at tilpasse busafgangene, så de passer til DSB’s nye togplan. Det går udover skolebørn i Jyderup og Føllenslev, der nu har udsigt til en markant længere hjemtransport.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når DSB’s nye togplan træder i kraft på søndag den 13. december, får det ikke kun følgevirkninger for togpendlerne.

MOVIA har nemlig valgt at ændre busafgangene, så de passer med de nye togtider, og det får nu konsekvenser for skolebørnene på Bregninge-Bjergsted Friskole i Jyderup og Højbo Friskole i Føllenslev.

Uacceptabel lang rejsetid

Kristian Kallenbachs to børn på henholdsvis seks og 11 år, der går på Bregninge-Bjergsted Friskole, kommer med de ændrede bustider til at få en forlænget rejsetid på minimum 50 minutter.

Indtil nu har børnene været 25 minutter om at transportere sig med bus fra skolen til hjemmet i Havnsø, men med de nye afgange, bliver de nødt til enten at tage en helt anden rute, som tager 51 minutter længere i bus, eller også må de stå en time udendørs og vente på bus 543.

Det er ifølge Kristian Kallenbach helt uacceptabelt:

- Det er umenneskeligt at børn skal stå her i 50 minutter specielt om vinteren, men også fordi jeg er urolig for, hvad de tager sig til i 50 minutter. Der er jo ingen form for voksenopsyn med dem. Personligt lever jeg som enlig far med et rådighedsbeløb på godt 5.000 kroner pr. måned efter faste udgifter, hvilket gør, at jeg ikke bare lige kan have mine børn i SFO efter skole. En løsning for mig kan jo så blive, at jeg må gå ned i tid for at kunne hente mine børn. Er det sådan, vi behandler borgerne i Udkantsdanmark? siger han, og

Bjørn Appelgren, der er far til en, er lige så frustreret.

- Det er bekymrende, at så små skal gøre det. Vi bor i Havnsø, så de er ikke stedkendte her, så det er kritisabelt, at de skal rende rundt uden opsyn.

Kommunen er lydhør

Kristian Kallenbach har endnu ikke modtaget svar på sine henvendelser til MOVIA, men borgmester i Kalundborg Kommune, Martin Damm (V), skriver følgende i en mail til den frustrerede far:

- Som jeg er oplyst indtil nu, så er det ikke en nem sag, men vi arbejder på højtryk på den. Tror du/i uanset løsning, godt kan forberede Jer på, at der kommer et tidsrum, hvor det vil være bøvlet. Hvis vi kan få MOVIA til at ændre på tiderne, vil det tage lidt tid før ændringerne slår igennem.