¨

Dolphin Jet-færgen sejler endelig

Foto: TV ØST

Klokken otte i morgen tidlig sejler hurtigfærgen Dolphin Jet fra Aarhus til Kalundborg. Det bekræfter det tyske rederi FRS Group.

I morgen tidlig sætter Dolphin Jet-færgen kursen fra Aarhus mod Kalundborg. Det bekræfter rederiet FRS Group over for TV2 Øst.

-Vi er rigtig glade for, at vi nu kan sætte færgen i sejlads, men vi vil ikke kommentere på, hvorfor det har taget så lang tid at blive godkendt, siger Jan Phillip Eckmann, der er direktør for Business Developement i det tyske rederi FRS Group.

Baggrunden for, at det har taget så lang tid for hurtigfærgen Dolphin Jet at blive miljøgodkendt, er, at Naturstyrelsen har manglet dokumentation for, at færgen ikke ødelægger de fredede EU-naturområder, den sejler igennem.

- For at kunne træffe en sådan beslutning, har vi skulle have en tilstrækkelig dokumentation for, at der ikke sker skade på naturen, og den sidste dokumentation har vi først fået endeligt i går, siger Lars Rudfeld, fuldmægt, Naturstyrelsen.

- Hvis de nye oplysninger viser, at der ingen problemer er, er vi indstillet på at give en længere godkendelse, siger Lars Rudfeld.

Efter den sidste dokumentation kom i går, kan færgen sejle indtil 1. oktober, hvor rederiet skal søge om forlængelse af godkendelsen. Den 1. september skal rederiet FRS Goup aflevere en redegørelse for, hvad de mere langsigtede effekter vil være af færgefarten, som skal indgå i ansøgningen om forlængelse. Herefter til Naturstyrelsen tage stilling til, om godkendelsen skal fortsættes.

Til at starte med vil Dolphin Jet sejle to gange om dagen fra både Aarhus og Kalundborg.

00:44 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App