Bliv kørt helt til hoveddøren - nyt koncept breder sig i regionen

I Kalundborg kan man blive kørt helt til døren, når bus eller tog ikke er nok. Den nye service hedder plustur, som også breder sig til andre kommuner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I Kalundborg har man siden juli kunnet købe en ny type billet, når man er på langfart.

Den nye mulighed hedder plustur. Det gør det muligt for passagererne at blive kørt helt til deres hoveddør, når hverken tog eller bus er tilgængelig på hele rejsen.

Den nye ekstra service i den kollektive trafik har udover Kalundborg også bredt sig til andre af regionens kommuner som blandt andre Holbæk, Næstved, Slagelse, Faxe og Sorø Kommuner.

190706_movia.jpg
Læs også
Kommune vil hente studerende derhjemme og køre dem gratis til studiet
190706_movia.jpg
Læs også
Kommune vil hente studerende derhjemme og køre dem gratis til studiet

Fra 2. september er det også muligt at købe en plustur-billet i Ringsted Kommune.

quote Jeg synes, det er en modernisering eller opdatering af den kollektive trafik, som passer godt ind i det, vi gerne vil i Kalundborg

Karl-Åge Hornshøj Poulsen (V), formand for Trafik- og Kørselsudvalget,

I Kalundborg Kommune er politikerne indtil videre glad for at kunne tilbyde plustur til både egne borgere og gæster udefra. Det fortæller Karl-Åge Hornshøj Poulsen (V), som er formand for Trafik- og Kørselsudvalget i kommunen.

- Jeg synes, det er en modernisering eller opdatering af den kollektive trafik, som passer godt ind i det, vi gerne vil i Kalundborg. Vi vil gerne have folk til at komme op til Kalundborg. Det er der ingen tvivl om. Det tror jeg faktisk også, at dem der ikke har bil, har bedre muligheder for med plustur, siger han.

Gør turen til børnebørn nemmere

Nogle af dem, der har nydt godt af det nye tilbud, er Tommy og Kirsten Sparre-Ulrich.

Normalt bor de i København, men i dag er de taget på en længere togtur for at besøge deres datter på Vestsjælland.

De har taget toget til Svebølle Station, men da datteren bor et par kilometer fra stationen, har de fået et lift helt til datterens hoveddør ved at købe plustur.

Artiklen fortsætter under billedet.

Kirsten og Tommy Sparre-Ulrich bruger tilbuddet plustur for at blive kørt til døren hos deres datter, når bussen eller toget ikke er mulig hele vejen.
Kirsten og Tommy Sparre-Ulrich bruger tilbuddet plustur for at blive kørt til døren hos deres datter, når bussen eller toget ikke er mulig hele vejen. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

Og den ekstra service gør det nemmere for parret at besøge deres børn og børnebørn.

- For os er det ideelt. Inde fra København er det nemt nok at tage busser hen til togstationerne og komme ud. Men når vi er her, så er det meget sparsomt med busser, så jeg er glad for, at tilbuddet dukkede op, siger Tommy Sparre-Ulrich.

Vil gøre det nemmere at nå destination i provinsen

Formålet med plustur er at gøre det lettere at nå sin rejsedestination, hvis ikke bus eller tog er tilgængeligt på hele rejsen.

På hjemmesiden Rejseplanen eller i appen kan man slå sin rejse op og se, om man bliver tilbudt plustur på dele af rejsen, hvis det er nødvendigt.

For at få plusbilletten skal man dog købe den mindst to timer før, man starter sin rejse. Uanset hvor lang turen er, koster plusturen 21 kroner.

 
  Foto: Tina Holst Mortensen - TV2 ØST

Det er trafikselskabet Movia, der står bag det nye tilbud i Ringsted. Her håber man, at tilbuddet kan gøre kollektiv trafik mere attraktivt i de områder, hvor der er lidt længere mellem bus og tog. Det forklarer Jens Peter Langberg, der er Flextrafikchef hos Movia.

- Der er folk, som siger, at når jeg skal ud i sommerhuset, så bliver jeg nødt til at tage min bil til sommerhuset, eller også bliver jeg nødt til at blive hentet på stationen. Der vil vi godt have en kollektiv trafik, der dækker hele fladen, siger Jens Peter Langberg.

- Det kan vi så gøre med plustur, fordi vi så uden at skulle have en bus, der kører hver time alle årets dage, kan tilbyde en betjening længere væk fra de større byer, end vi har kunnet hidtil, tilføjer han.

Med plustur bliver man hentet af en chauffør i den samme type biler, som normalt bruges til Flextur. Man kan læse mere om det nye tilbud på hjemmesiden her.


Nyhedsoverblik