¨

Bagerelev fra Kalundborg modtager guldmedalje

00:25

Fredag blev fantastisk dag for en bager-elev fra Kvickly i Kalundborg. 23-årige Pernille Holm Andersen fra uddannelsesstedet ZBC i Ringsted har netop modtaget en GULDMEDALJE for sin svendeprøve. Det er FØRSTE gang nogensinde, det er sket for en bager-elev i Coop. Den dygtige og nu færdiguddannede Pernille Holm Andersen drømmer nu om at blive KONDITOR.

Den 23-årige bagerelev, Pernille Holm Andersen, har fået en guldmedalje for sin svendeprøve.

Fredag morgen blev den nu færdiguddannede bagerelev fra Kalundborg, Pernille Holm Andersen, fejret for sin præstation til sin svendeprøve, som udløste en guldmedalje.

Den er uddelt af Bager- og Konditormestre i Danmark.

- Jeg var ved at tude. Jeg sad sammen med min familie og mester og spiste i ZBC Ringsted. Under forretten fik jeg den gode nyhed, siger Pernille Holm Andersen.

Pernille Holm Andersen er både den første i Kvickly Kalundborg, men også i hele Coop til at modtage sådan en anerkendelse.

Rigtig dygtige bagere er der virkelig brug for i det her land

Mette Blomsterberg

En præstation på syv timer

Selve svendeprøven varede lidt over syv timer og indebar ikke mindre end fem bagte rugbrød, seks grovbrød, en kransekagevugge, to kanelstænger og 30 hindbærsnurrer med marcipan. En prøve med et tidspres og som umiddelbart virker uoverskuelig.

Præstationen er heller ikke gået ubemærket hen, og Pernille Holm Andersen har modtaget videoer med lykønskninger fra kokken, Claus Holm, og konditoren, Mette Blomsterberg. Og især sidstnævnte har været en kæmpe inspiration og har tændt konditordrømmende hos Pernille Holm Andersen, der også synes, det er både sjovt, men også vildt mærkeligt at Blomsterberg taler direkte til hende.  

- Rigtig dygtige bagere er der virkelig brug for i det her land, siger Blomsterberg blandt andet til Pernille Holm Andersen i videoen.

Læs også Jenny Kyed fylder 100 år: Bager selv kagen til borgmesteren

Drømmen har altid været en konditorplads, men da den er svær at få, valgte Pernille Holm Andersen bagervejen, som nu er ved vejs ende. Hun leder derfor efter en konditorplads, der kan indfri hendes drømme.

Indtil videre er Pernille Holm Andersen indstillet til at deltage i en ceremoni på Københavns Rådhus, hvor hun skal møde Dronningen, der skal overrække priser til Danmarks dygtigste håndværker-elever. Og hun glæder sig.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App