Asfalten smelter

Varmen får nylagt asfalt i Føllenslev til at smelte. Kalundborg Kommune vil nu se på sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I garagen har Niels Jørgen Larsen en hvid Corvette fra 1970. En sommerdag med 29 grader burde være perfekt til at komme ud på landevejen. Alligevel bliver den holdende i garagen. Temperaturen får nemlig asfalten uden for huset, som ellers er nylagt, til at smelte. Derfor ligger der et lag tjærer på kørebanen.

- Det sprøjter op på siderne af bilen. Jeg har ikke lyst til at bruge 2 timer på at gøre den ren bagefter, det er ikke værdigt for bilen at skulle ud at køre i sådan noget, siger Niels Jørgen Larsen.

Asfalten blev lagt på Havnsøvej i Føllenslev i juni måned. Men når temperaturen stiger, bliver asfalten blød og blank, fordi et lag tjærer lægger sig på vejen, og det kan blive farligt.

- Når det bliver regnvejr, så er den skøjtende glat, for det er jo en fuldstændig glat overflade, siger Niels Jørgen Larsen.

Det er Kalundborg Kommune, der har ansvaret for vejene. De vil nu undersøge, hvad problemet er.

- Det er klart, at så må vi gå ind og kigge på, om det er fordi, man har valgt en forkert løsning, eller det er fordi, man ikke har gjort det optimale, da man lagde asfalten. Det er svært at svare på, men det må vi finde ud af og tage den derfra, siger Hanne Brøndel, der er 2. viceborgmester i Kalundborg Kommune.