Anklage om 'nøl' i sag om sexmisbrug

Hvis man har kendskab til svigt i en familie, har man pligt til at melde det. Det gjorde den tidligere politiker Ole Agerbæk for halvandet år siden. Men han føler ikke, at kommunen tog henvendelserne alvorligt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kalundborg Kommune bliver nu anklaget for at have svigtet i en sag, hvor fire børn er tvangsfjernet. Samtidig er en ven af familien varetægtsfængslet og sigtet for misbrug. En tidligere politiker prøvede at alarmere kommunen allerede for halvandet år siden. Han føler ikke, at kommunen tog hans henvendelser alvorligt.

- Jeg har fortalt om børn, der var i mistrivsel. Om børn der løb mere eller mindre upåklædte rundt, siger Ole Agerbæk, der er tidligere byrådspolitiker i kommunen. 

Se hele indslaget fra TV2 ØST herunder:
[video:video_mangler:090909_sex.flv]

Mens kommunen anklages for at tøve i sagen, frygter Ole Agerbæk, at børnene har været seksuelt misbrugt. Krænkelser som en ven af familien er sigtet for.

- Der har været meddelser til den kommunale side i over halvandet år om dette problem. Man kunne have skånet børnene for disse overgreb i lang tid, siger han. 

Ole Agerbæk underettede formanden for børn og familieudvalget i Kalundborg Kommune. Politikeren mener dog, at han har reageret.

- Jeg har handlet fuldt ud og lige til tiden. Det kan jeg bevise på skrift, siger Martin Damm (Venstre). 

Børnene blev fjernet i maj måned. Ifølge Kalundborg Folkeblad fik politiet en anmeldelse om seksuelt misbrug fra børnenes børnehave. Det kan Martin Damm ikke bekræfte, men i morgen får han en redegørelse fra forvaltningen om, hvordan de har håndteret sagen.

- I det øjeblik kommunen får en meddelse om sexmisbrug, så skal der reageres øjelikkeligt, siger Martin Damm. 

Borgmesteren vil også have uvildige folk til at undersøge sagen.

- Vi vil lave en gennemgribende undersøgelse af det hændelsesforløb, der har været. For at se, om der er sket fejl, siger Kaj Buch Jensen (Soc.dem). 

Ole Agerbæk mener, at kommunen burde have grebet langt tidligere ind, selvom anklagen i første omgang kun gik på mistrivsel og ikke direkte sexkrænkelser.

TV2 ØST har spurgt projektleder fra Børns Vilkår, Jette Wilhelmsen, om hvilke tegn på sexmisbrug man skal holde øje med:
[video:video_mangler:090909_vilkaar.flv]
man kan vælge at være anonym, når man anmelder sådan en sag til de sociale myndigheder.