Anerkendt arrangør skal gøre DM i Skills i Kalundborg til en succes

Hun har høstet ros for at have arrangeret DM i Skills før, og nu håber Kalundborg, der om to år skal være værtsby, at Pia Hegner vil gentage succesen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I 2022 skal Kalundborg Kommune og nærmere bestemt byen Høng være vært for DM i Skills, som er danmarksmesterskaberne i håndværk for elever på erhvervsuddannelserne.

Senest i år har arrangementet været afholdt i Bellacenter, København, og året før var Næstved vært.

Netop DM i Skills i Næstved har høstet særlig megen ros for den måde hele arrangementet udfoldede sig på.

quote Jeg håbede, jeg kunne få chancen for at arrangere et sådan DM i Skills en gang til – så det er jeg helt vildt glad for

Pia Hegner, projektleder, DM i Skills i Kalundborg

Derfor er arrangørerne i Kalundborg glade for, at kvinden bag hele koordineringen og logistikken til det store event forrige år har sagt ja til at gøre kunsten efter, når Kalundborg Kommune om to år er vært. Navnet er Pia Hegner, og hun har mere end 20 års erfaring med konkurrencedisciplinen inden for erhvervsuddannelserne.

- Vi er meget glade for at have fået Pia med om bord. DM i Skills er en kæmpebegivenhed, der kræver et enormt koordineringsarbejde mellem mange forskellige parter fra uddannelser, erhvervsliv, region, nabokommuner, repræsentanter fra fagene og en kæmpe logistikopgave med at finde overnatning og transport. Det har Pia bevist, at hun kan til et rent 12-tal, siger Jan Lysgaard Thomsen, der er kommunaldirektør i Kalundborg Kommune i en meddelelse.

Pilotprojektet blev en succes

Til TV2 ØST fortæller Pia Hegner – der allerede tiltrådte som projektleder for DM i Skills i Kalundborg 1. maj – at hun ser meget frem til arbejdet med den kæmpebegivenhed, som DM i Skills er.

Artiklen fortsætter under billedet

Kalundborg Kommune skal i 2022 være vært for DM i Skills. Det kunne borgmester Martin Damm (V) præsentere onsdag.
Kalundborg Kommune skal i 2022 være vært for DM i Skills. Det kunne borgmester Martin Damm (V) præsentere onsdag. Foto: Jesper Hald - TV2 ØST

- Næstved var et stort pilotprojekt for at afholde DM i Skills i telte, som gør det muligt at afholde arrangementet i mindre byer rundt omkring i provinsen. For i de mindre byer er der større lokal opbakning og folk engagerer sig – og det har været med til at Skills i Næstved blev kaldt for Danmarks hyggeligste, siger hun og tilføjer:

quote I de mindre byer er der større lokal opbakning og folk engagerer sig

Pia Hegner, projektleder, DM i Skills i Kalundborg

- Derfor sagde jeg også allerede dengang – at jeg håbede, jeg kunne få chancen for at arrangere et sådan DM i Skills en gang til – så det er jeg helt vildt glad for, at jeg fik.

Og om to år bliver arrangementet endnu større. 20.000 kvadratmeter telt er på tegneblokken.

Vil bevise, hvem der er bedst

Pia Hegner blev introduceret til konceptet med at gøre håndværksfag til en konkurrencedisciplin i 1997, og var dengang med i til World Skills i Sankt Gallen, Schweiz. Det var her, hun så potentialet i at promovere håndværksfag gennem konkurrence og skabe talentudvikling for dygtige håndværkere.

Artiklen fortsætter under billedet

DM i Skills er Danmarksmesterskaberne i håndværksfag. Ved det seneste var blandt andre Jasmin Vejnøe Larsen fra EUC Sjælland med i konkurrencerne. Hun er maler og et af 45 fag, som der dystes i til DM i Skills.

Men det giver også mulighed for at sammenligne danske håndværkerfærdigheder med andre landes håndværkere, fortæller hun.

- Vi siger jo ofte, vi er verdens bedste håndværkere, siger Pia Hegner og lader forstå – at så skal vi også bevise det.

Vil skabe lokalt engagement

Når det kommer til at gøre DM i Skills Kalundborg til en succes – og det er Pia Hegner slet ikke i tvivl om, at det bliver – så handler det foruden en masse praktik og logistik om at få lokalområdet engageret.

- I Næstved lavede vi nogle begivenheder, som skulle være sjove og lede op til DM i Skills. Det nye byråd dystede for eksempel i Næsted Storcenter – du skulle have set Helge Adam Møller (C) folde servietter – siger Pia Hegner, som også arrangerede, at et stort nedtællingsur blev sat op på byens station.

Læs også
Malerlærling er farveblind – nu vil hun være Danmarks bedste
Læs også
Malerlærling er farveblind – nu vil hun være Danmarks bedste

- En måned før startede vi den store nedtælling til DM i Skills, og så havde vi fået bagerne fra ZBC med, som stod og bagte morgenbrød til de forbipasserende, imens borgmesteren tændte uret.

Et stort modeshow med håndværkere på catwalken var ligeledes med til at skabe opmærksomhed, fortæller projektlederen.

Artiklen fortsætter under billedet

DM i Skills afholdes af SkillsDenmark, men hvert år i en ny kommune. SkillsDenmark er en nonprofit organisation bakket op af Undervisningsministeriet, arbejdsmarkeds partner, faglige udvalg, erhvervsskoler, fonde og virksomheder.
DM i Skills afholdes af SkillsDenmark, men hvert år i en ny kommune. SkillsDenmark er en nonprofit organisation bakket op af Undervisningsministeriet, arbejdsmarkeds partner, faglige udvalg, erhvervsskoler, fonde og virksomheder. Foto: SkillsDenmark/Per Daugaard

Derudover skal også skolerne engageres.

Selvom Kalundborg allerede har nået den nationale målsætning om, at 25 procent af en ungdomsårgang vælger at starte på en erhvervsuddannelse, så har Pia Hegner allerede lagt planer for at besøge skolecheferne i hele regionen og motivere dem til, at skoleeleverne kommer på både inspirerende udflugter til virksomheder i lokalområdet og selvfølgelig også DM i Skills.

Skal være klar til foråret 2022

Pia Hegner fremhæver, både erhvervslivet og kommunens engagement i begivenheden, som en årsag til, at danmarksmesterskaberne i håndværksfag om to år allerede nu tegner til at blive en succes.

- Der er succesfulde partnerskaber mellem erhvervsliv og kommune, fokus på uddannelser og i forhold til Høng, så er der en infrastruktur, der gør det nemt for besøgende fra det meste af landet at komme frem og også finde overnatning i nærheden, siger Pia Hegner.

DM i Skills finder sted i Kultur- og Bevægelsesparken i Høng i dagene 28-30. april 2022. Sidste gang deltog der 320 til DM i Skills – mere end en tredobling siden det første DM i Skills blev afholdt i 2011.


Nyhedsoverblik