Åbent hus: Absalon i Kalundborg klar med spritnyt campus

Professionshøjskolen Absalon flytter efter sommerferien ind i deres nye lokaler. Lørdag blev der afholdt åbent hus på det nye campus på Stelhøj i Kalundborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Kalundborg på Absalon Professionshøjskole skrider det fremad med byggeriet af det nye Campus. Lørdag var studerende og lærere inviteret til at få en rundtur på byggepladsen.

Det nye Campus skal stå klar til at tage imod de studerende når undervisningen begynder til september. Det er kommende bioanalytikere og diplomingeniørerne, der skal uddannes i de nye bygninger.

- Det er i hvert fald noget større, end jeg lige havde regnet med. Nu har jeg kun set det på papirer og PowerPoints, hvordan det kom til at se ud. Men det at få lov til at komme ind og se det, synes jeg, har været superfedt, siger Heidi Camilla Larsen, der er bioteknologistuderende.

Uddannelserne kom i 2017

Uddannelserne kom til Kalundborg tilbage i 2017 og har nu til huse i nogle midlertidige bygninger.

Så det var et overraskende positivt syn, der mødte den studerende:

- Vi får jo mange fælles områder. Lige nu bor vi i et par barakker, hvor vi nærmest ikke ser hinanden, fordi vi kun er i vores egne lokaler. Her kan vi jo også mødes i fritiden, hvis det er det, vi vil – og så får vi en kantine - det har vi ikke nu, siger Heidi Camilla Larsen.

quote Det er i hvert fald noget større, end jeg lige havde regnet med

Heidi Camilla Larsen, bioteknologistuderende

Heidi Camilla Larsen bor selv i området, og derfor har hun valgt at tage uddannelsen i bioteknologi her.

- Det er superfedt, at det er kommet så tæt på, og så er uddannelsen heller ikke så stor her, vi er ikke så store hold, så der er plads til at være studerende og få lov til at være med til at præge det hele.

Artiklen fortsætter under billedet...

Heidi Camilla Larsen læser til bioteknolog i Kalundborg og er begejstret for det nybyggede campus.
Heidi Camilla Larsen læser til bioteknolog i Kalundborg og er begejstret for det nybyggede campus. Foto: Bue Bukh - TV2 ØST

Nye uddannelser på vej til regionen

Jeff Rune Carlsen fra Næstved vil gerne studere maskinteknologi. Han vil hellere læse videre i Kalundborg fremfor at tage ind til DTU i Lyngby.

Blandt andet fordi Novo Nordisk ligger tæt på:

- Det at et studie ikke er så langt væk fra et potentielt job, og at der er så godt et samarbejde mellem Absalon og de forskellige fabrikker rundt omkring, det, tror jeg, er en stor fordel, siger han til TV2 ØST.

Artiklen fortsætter under billedet...

Jeff Rune Carlsen fra Næstved vil gerne studere maskinteknologi. Han er begejstret over det gode samarbejde, han synes, Professionshøjskole Absalon har med de nærliggende fabrikker.
Jeff Rune Carlsen fra Næstved vil gerne studere maskinteknologi. Han er begejstret over det gode samarbejde, han synes, Professionshøjskole Absalon har med de nærliggende fabrikker. Foto: Bue Bukh - TV2 ØST

Den 27. maj præsenterede regeringen sit seneste uddannelsesudspil, som betyder, at der kan være endnu ny uddannelse på vej til Kalundborg.

Regeringen vil - hvis udspillet stemmes igennem - oprette en pædagoguddannelse i Holbæk, en radiografuddannelse i Næstved, en arkitektuddannelse i Kalundborg samt nye tekniske uddannelser til Lolland-Falster i forbindelse med Femern-byggeriet.