5.000 skilsmisseforældre får hjælp på nettet

En ny hjemmeside har fået succes med at hjælpe skilsmisse-forældre med at få styr på børnenes liv. TV2 ØST har samlet et udpluk af sidens bedste råd til dele-forældre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Helle Laursen Petersen blev forelsket i mand, der havde to børn med fra et andet ægteskab.

- Det tænkte jeg meget på. Hvordan det dog skulle fungere, siger hun.

Lige pludselig måtte hun ikke glemme skoleskemaer, sport, stribevis af forældremøder og børnefødselsdage. Og nogle gange kan skilsmisse-konflikter gøre den øvelse endnu sværere.

- Alle forældre ved, at det kan være svært. Og når man så er to forældrepar med aftaler, der bliver lavet i det ene hjem og i det andet hjem, siger hun.

Derfor fik Helle Laursen Petersen sammen med hendes mand idéen til at lave en gratis hjemmeside, hvor skilsmisseforældre kan koordinere alt - en slags fælles opslagstavle.

- Det kan ikke være rimeligt, at børn skal være sendebud mellem voksne mennesker, siger hun.

På kun godt otte måneder er siden delebarn.dk blevet en succes med knap 5.000 brugere.

Her er nogle af sidens bedste råd til skilsmisse-forældre:

 

- Vent 3 år efter et brud, før du flytter sammen med en ny kæreste.

- I de fleste tilfælde tager det mellem 5 og 10 år at blive en slags forældre for dine bonusbørn, så bare slap af – du har god tid.

- Gør det, du tror på og kan stå inde for, uden at forlange at din partner skal gøre det samme.

- Det værste børn og unge ved, er når far eller mors kæreste begynder at spille med forældremusklerne og påtager sig en opdragerrolle.

- Den hurtigste vej til børns venskab er gennem leg. I forhold til skolebørn og teenagere er vejen, tålmodighed, respekt og tillid (specielt når du ikke synes, de har fortjent det).

- Hvad enten du er mand eller kvinde, må du indstille dig på, at din kærestes børn spiller hovedrollen i hans eller hendes liv. Det din partner anser for at være nødvendige hensyn til sine børn, vil altid have førsteprioritet.

- Stedfamilien, bonusfamilien og patchworkfamilien adskiller sig fra den biologiske kernefamilie på ét væsentligt punkt: der eksisterer ikke en kærlighedsrelation mellem alle familiemedlemmerne.

- Det eneste de voksne i en ny familie behøver være enige om, er at det er i orden at være forskellige.

- De fleste af os modnes i ryk gennem hele livet og ofte når livet spænder ben for os.

- Som bonusfar eller bonusmor er det bedst så tidligt som muligt at tage kontakt til din partners eks, med din partners billigelse og forudsat at du ikke var en medvirkende årsag til deres brud.

Kilde: Delebarn.dk