24-årig bilist påkørte kammerat på cykel

En 30-års fødselsdagsfest endte tidligt søndag morgen på tragisk vis - en 28-årig mandlig cyklist blev ramt og kvæstet af sin ven i bil.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tidligt søndag morgen kom en 28-årig mandlig cyklist alvorligt til skade, da han blev påkørt af sin kammerat, som kom kørende i bil på Helsingevej i Gørlev.

- Sagen handler om 2 unge mænd, som har været til den samme fødselsdagsfest i byen. Den ene forlader festen på cykel og den anden i bil. De kører i samme retning, og ved et uheld kommer den 24-årige til at ramme den 28-årige, siger Bent Sten Andersen, der er vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Flygtede fra stedet

Politiet modtog anmeldelsen klokken 04.49. Efter ulykken blev den 24-årige, ifølge politiet, formentlig så forskrækket, at han flygtede fra stedet.

- Han forsvinder, men gør dog i stedet det, at han ringer til en kammerat og sørger for, at der bliver tilkaldt hjælp, og så gemmer han faktisk bilen for os, men den finder vi så efterfølgende, og så lægger vi 2 og 2 sammen, siger Bent Sten Andersen.

Opereret og lagt i kunstigt koma

Den 28-årige var ikke ved bevidsthed, da politiet nåede frem. Han blev derfor omgående fløjet til Rigshospitalet, hvor han tidligere i dag var under behandling.

- Han blev opereret og lagt i kunstigt koma, men hans tilstand må fortsat betegnes som værende kritisk, siger Bent Sten Andersen.

Meldte sig selv

I formiddags blev politiet kontaktet af den 24-årige, som meldte sig selv. Han sigtes for både spirituskørsel og for betydelig legemsbeskadigelse.

- Vi har taget en blodprøve for at få målt hans promille, og så har vi taget en beslutning om, at han formentlig fremstilles i grundlovsforhør i morgen middag, siger Bent Sten Andersen.