23-årig mand medvirkende til brand i karatepavillon

En 23-årig mand har onsdag fået en straksdom for medvirken til brandstiftelse i Kalundborg i en pavillon, som brændte ned dagen efter racistisk hærværk i byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den første person er dømt i sagen om den brand, der 19. april fjernede en pavillon fra Nørre Alle 106 i Kalundborg.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Pavillonen tilhører karateforeningen Right Wings, som ifølge TV2 ØSTs kilder er et samlingssted for "nationale unge mennesker, der har en kritisk holdning til indvandrere". Branden kom dagen efter, at flere steder i Kalundborg var blevet udsat for racistisk hærværk. 

23-årig fik straksdom

Eksempelvis blev Den Kulturelle Forenings hus i Bredgade, hvor personer med anden etnisk baggrund end dansk blandt andet kommer for at få lektiehjælp, malet med graffiti og klistret til med klistermærker med teksten "rejs hjem" og "start hjemsendelsen".

Tirsdag anholdt lokalpolitiet i Kalundborg en 23-årig etnisk dansk mand fra byen. Han blev sigtet for medvirken til brandstiftelse og ved et grundlovsforhør i Retten i Holbæk blev han idømt en straksdom på 6 måneders fængsel, hvoraf de 3 måneder er betinget.

De øvrige 3 måneder skal han afsone med det samme.  

Købte benzin til andre

Den 23-årige forklarede i retten, at han ikke havde kendskab til, hvor der skulle laves ildebrand, men han erkendte at havde indkøbt benzin og overdraget det til personer, som indtil videre er ukendte for politiet.

TV2 Øst fortalte onsdag, hvordan både SSP-medarbejdere og politi siden brandstiftelsen og hærværket har været i dialog med unge fra begge foreninger og begge miljøer. Her har de blandt andet gjort det klart, hvad det kan få af konsekvenser at blande sig i konflikten.

Ifølge Per Kragh, der er leder af lokalpolitiet i Kalundborg, er der faldet ro over byen igen.

 

 

 

 


Nyhedsoverblik