20-årig kvinde dømt for at snyde sig til over 250.000 kroner

En 20-årig kvinde fra Kalundborg blev tirsdag idømt halvandet års betinget fængsel for at have snydt flere end 40 personer for over 250.000 kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 20-årig kvinde havde 250 forhold på samvittigheden, da hun tirsdag satte sig på anklagebænken i Retten i Holbæk. 

Her blev hun idømt fængsel i et år og seks måneder for at have vildledt og bedraget over 40 borgere fra hele landet. 

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse. 

Den 20-årige har gennem længere tid franarret folk personlige oplysninger som dankortoplysninger, bankoplysninger og cpr-numre, som hun har udnyttet og misbrugt. Kvinden har også skaffet sig adgang til de forurettedes netbank, hvorfra hun overførte penge til sin egen eller venners konti. 

- Det har været en meget omfattende sag med mange forhold og mange forurettede. Fremgangsmåden har blandt andet været at bruge kortoplysninger til at oprette konti på MobilePay, hvorfra hun har købt varer eller overført penge til sin egen konto, siger politikommissær Martin Eise Eriksen, der er leder af efterforskningssektionen for økonomisk kriminalitet i Midt- og Vestsjællands Politi, i pressemeddelelsen.

Snød på Facebook

Sagen begyndte i 2017 i Sydøstjyllands Politi. Senere blev den overdraget til Midt- og Vestsjællands Politi, fordi kvinden bor i Kalundborg. Siden har politiet efterforsket sagen og samlet de 250 forhold. 

Forholdene dækker over bedrageri af særlig grov beskaffenhed. Desuden har kvinden mange forhold, hvor hun over blandt andet Facebook har solgt varer, som hun aldrig sendte til køberne, selv om hun modtog penge for salget.

Tiltalen lød på bedrageri for både små beløb på nogle hundrede kroner og flere forhold, hvor borgere er snydt for over 20.000 kroner, fortæller anklager Pernille Bach Fredin.

- En så omfattende sag tager lang tid at løfte i retten, og derfor har sagen også strakt sig over flere retsmøder, end det oprindeligt var tiltænkt. Kvinden blev samlet set dømt for at have bedraget sig til mere end 250.000 kroner i de mange forhold, og retten lagde i dommen netop vægt på det store antal forhold, der blev begået over længere tid, og på, at der er tale om systematisk kriminalitet af organiseret karakter til en betydelig samlet værdi, siger hun i pressemeddelelsen.

Frihedsstraffen blev gjort betinget med vilkår om, at den 20-årige kvinde ikke begår noget strafbart i en prøvetid på to år fra endelig dom. 

Derudover skal hun inden for en periode på et år og seks måneder udføre ulønnet samfundstjeneste i 250 timer og være under tilsyn af Kriminalforsorgen i prøvetiden.