¨

2 mænd fængslet for brand i klubhus

Foto: TV ØST

Lokalpolitiet i Kalundborg har fået varetægtsfængslet 2 mænd for den brand, der blev påsat i et klubhus, oven på racistisk hærværk i en kulturel forening.

2 mænd er blevet varetægtsfængslet for at have sat ild til et klubhus i Kalundborg.

Pavillonen ligger på Nørre Alle 106 og tilhørte karateklubben Right Wings, som ifølge TV2 Østs oplysninger er samlingssted for "nationale unge mennesker, der har en kritisk holdning til indvandrere".

Graffiti og klistermærker

Branden blev påsat den 9. april kun en dag efter, at en kulturel forening i byen var udsat for hærværk. Den fik ligesom andre steder, hvor folk med anden etnisk baggrund end dansk kommer, sat klistermærker på murene.

Både klistermærker og graffiti indeholdt tekster som "rejs hjem" og "start hjemsendelsen", og da Right Wings' klubhus dagen efter var udsat for brand, var der gisninger om, at hændelsen var en hævnaktion.

Allerede 1 anholdt

Indtil videre er der dog ikke nogen melding fra politiet om, at de 2 ting hænger sammen. De 2 varetægtsfængslede personer er begge 24 år og fra Kalundborg, og de er begge varetægtsfængslet frem til 2. juli, selv om de nægter sig skyldige i anklagerne.

Med de 2 varetægtsfængslinger når politiet op på i alt 3 anholdte i sagen. 7. maj blev en 23-årig dansk mand anholdt for medvirken til brandstiftelse. Dagen efter blev han idømt en straksdom på 6 måneders fængsel, hvorag de 3 måneder blev gjort betinget.

De seneste 2 anholdte er sigtet for anstiftelse til brand og for at have tvinget en trejde person til at stå for ildspåsættelsen.

-->

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App