13-årig skoleelev indtog livsfarlige piller - nu søger politiet anonyme vidner

Flere unge i Nordvestsjælland har indtaget giftige piller. Politiet ved endnu ikke, hvad pillerne indeholder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Inden for de seneste uger har cirka ti unge i Kalundborg Kommune indtaget de såkaldte uglepiller, der angiveligt er ecstasy.

Det fik især alvorlige konsekvenser for en 13-årig folkeskoleelev, der blev indlagt, efter han havde indtaget pillerne, som kan være livsfarlige. Han er dog udskrevet igen.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser til TV ØST, at man endnu ved, hvad pillerne indeholder.

quote Folk skal bare ringe ind, og man kan også være anonym, når man ringer ind

Dan Warming, politikommissær ved Midt- og Vestsjællands Politi

- Vi arbejder selvfølgelig videre med sagen for at få klarlagt, om der er yderligere omstændigheder, som vi skal have undersøgt, siger Dan Warming, politikommissær ved Midt- og Vestsjællands Politi, og fortsætter:

- Men vi er ikke kommet nærmere, hvad pillerne indeholder. Det skal gennem en retskemisk analyse, og det svar venter vi stadig på. 

Politiet har desuden ikke kendskab til nye sager, hvor personer skulle have indtaget uglepillerne.

Har modtaget flere henvendelser

Fredag valgte Kalundborg Kommune at advare mod pillerne. Den advarsel blev fulgt op af Slagelse Kommune, som samtidig opfordrede forældre til at tale med deres børn om de såkaldte uglepiller.

Omtalen af de giftige piller har efterfølgende fået flere personer til at henvende sig til politiet.

- Der er kommet flere henvendelser i sagen, og vi tager altid imod nye henvendelser. Så folk skal bare ringe ind, og man kan også være anonym, når man ringer ind, eller tippe os via appen, det er også helt lovligt, siger Dan Warming. 

- Det er vores borgere, der skal give os oplysningerne, fordi det er altid svært at komme ind i de kredse, og når vi snakker børn, så er det endnu sværere, tilføjer han.

Politiet ønsker ikke at oplyse, om man har konkrete spor at gå efter i sagen.

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte Midt- og Vestsjællands Politi på telefon 1-1-4.

Samtidig oplyser Kalundborg Kommune, at man kan kontakte ungebehandlere i kommunen, hvis man har brug for råd og vejledning på telefon 59 53 56 56.