125 års jubilæum på Vestsjællands Idrætsefterskole

MIN HVERDAG: Smukt så det ud da 300 balloner med hilsner indeni fløj ud i verden fra Vestsjællands Idrætsefterskole, som fejrede deres 125 års jubilæum.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vestsjællands Idrætsefterskole fyldte 125 år og er sjællands ældste efterskole. I den forbindelsese afholdt vi emneuge for hele skolen - både efterskolen og friskolen. De ca. 300 elever lavede aktiviteter hele ugen, som mundede ud i en stor festforestilling fredag aften. De sidste tre dage blev der arbejdet mere målrettet med selve festforestillingen. Forestillingen var et totalteater, hvor vi skulle igennem de 125 år der er gået siden de første efterskoleelever kom på skolen, skriver Henrik Dahl i en mail til TV ØST.

Festdagen blev markeret allerede tidligt på dagen med opsending af balloner

- Vi så stumfilm fra starten af 1800-tallet, der var dans fra 20-erne, traditionel gymnastik fra 40-erne, musik og skuespil fra de glade 60-ere og dans og parkour fra nyere tid. Det hele vil blev bundet sammen af fortællinger fra skolens historie. Festaftenen sluttede af med en stor fællesoptræden med alle elever. Der var også skrevet en ny sang i forbindelse med jubilæet, som naturligvis også blev fremført. Allerede fredag middag markerede vi dagen med at opsende 300 balloner med en hilsen i, samtidig med at eleverne sang omkvædet i vores jubilæumssang. Nu venter vi på at ballonerne bliver fundet og finderen forhåbentlig sender os en hilsen, skriver Henrik Dahl endvidere i sin mail til TV ØST.