Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer,. Denne gang gælder det øl som bliver brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet og laver lammeskank og ølcocktail
Her finder du råvarerne:
Odden Bryg er efter sigende Danmarks mindste bryghus og det er i hvert fald eet af de smukkest beliggende - lige ud til Kattegat på Sjællands Odde.
Mikrobryggeriet ejes af Jens Petersen, der selv brygger og tapper alt øl.
Bryghuset blev etableret i 2010, havde de første øl på markedet i 2011, og i 2014 flyttede det til det nybyggede bryghus ved det hus, som Jens er 4. generation i.
Du kan læse mere om bryghuset på oddenbryg.dk
4 stk lammeskank1 mørk øl1 knoldselleri4 scalotteløg4 gulerødder6 fed hvidløg
1 ds tomatpure
Øl cocktail: 4 glas
4 cl hindbær likør8 cl vodka2 spsk. æblesirup4 cl. tonic1 øl
Shake en cocktail af likør, vodka, tonic og sirupHæld i glasset og top med lidt mørk øl
Lammeskanken:Rids skankerne med en kniv
Skræl løgene og del dem på i to på langsPil skrællen af hvidløgene
Skræl gulerødderne og skær det ud i grove stykker
Steg kødet af på panden og læg det op i et ildfast fadKom pure på den brugte panden og hæld derefter øl over, rør sammen og hæld det hele over skankerneKom løgene og gulerødderne vedBag i ca. 2, 5 timer ved 180 grader
Del selleriet og skær skrællen afSkær ud i mindre stykker og kog det mørt under lågKom smør i og fløde og rør godt sammen med en gaffel. Tilsæt salt og peber
Riv lime og bland skallerne med hakket timian
Kom sellerimosen i bunden. Lammeskank ovenpå, drys med timian og limeDryp væden fra fadet over som sauce
Du kan hente opskriften her