¨

Serie I køkkenet

28:11

Dette afsnit

I Køkkenet - Perlehøne med dampet grønt

17/01/2016

Mads Gudiksen er i køkkenet med kokken David Jensin. Tilslut et gensyn med Mad med mere, hvor Mads Gudiksen besøger et af regionens spisesteder. OPSKRIFT: 4 perlehønebryster 12 mini fennikel 12 mini majroer 12 mini squash 25 gr smør 1-2 dl vand 2 dl hvidvin 2,5 dl fløde 2 tsk grov whiskey sennep Krydderurter olivenolie Skyl og rens fennikel, minisquash og majroer Skær dem ud. Perlehønebrysterne steges gyldne på panden i lidt oliven olie. Steg dem i herefter færdige i ovnen i ca 20 min ved 200 grader Brug afkoget på panden til at stege de halverede minisquash af i. Steg fennikel og majroer af på en anden pande. Tilsæt smør og vand og de stegte minisquash. Vær opmærksom på at de ikke må koge ud, men stadig skal have noget bid Hæld nu hvidvin på den første pande og lad det reducere til ca halvdelen. Tilsæt fløde og lad den koge op. Smag saucen til med sennep og lad herefter saucen koge ind til ønsket konsistens. Rør afkoget fra perlehønerne i ovnen i saucen til sidst. Anret de møre grøntsager i en dyb tallerkenen med perlehønebrystet ovenpå, evt delt i to. Pynt med krydderurter og hæld saucen rundt om.

I programserien 'Mad Med Mere i Køkkenet' har Mads Gudiksen selv taget forklædet på for at lære at lave mad. Det er kokken David Jensin, som inspirerer til mere spændende hverdagsmad, og viser hvordan man laver de forskellige retter. Og Mads hjælper til. David Jensin har restauranterne David’s i Stege, Café Sommerspiret på Møns Klint, Bryghuset Møn og Fanefjord Skovpavillon. Desuden står han for maden til gæsterne på Jomfruens Egede ved Faxe.

Alle serier A - Å