To villaer på Holbæk-egnen brød i brand med få timers mellemrum

På mindre end tre timer indløb der meldinger om brande i beboelsesejendomme i Holbæk lørdag aften. Politiet mener ikke, brandene er påsat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lørdag aften modtog alarmcentralen et opkald med meldingen om bygningsbrand på Rødkælkevej i Holbæk. Alarmen indløb klokken 21:07, og da politiet ankom havde branden bredt sig fra carport til et skur og selve stuehuset, oplyser vagtchef Arne Aabæk fra Midt- og Vestsjællands Politi.

- Det er uvist, hvordan branden er startet. Det skal vi have undersøgt. Da vi ankommer til stedet, er der store flammer med fare for brandspredning til de øvrige bygninger.

Det lykkedes beredskabet at begrænse branden i at sprede sig til andre huse, men huset, hvor branden opstod, er alvorligt medtaget.

- Beboerne var hjemme, da branden opstod, men alle kom ud i god behold, siger Arne Aabæk.

Brandårsagen skal nu undersøges nærmere.

Flere brande i Holbæk

Tyveminutter i midnat indløb der yderligere en alarmering om brand i en beboelsesejendom. En udestue til et hus på Tusebjerg stod i flammer.

Artiklen fortsætter under billedet

Branden på Tusebjerg spredte sig fra en udestue til skunken og langs væggene på stuehuset.

- Ilden spredte sig fra udestuen til en skunk langs væggene. Vi kan ikke se, hvad årsagen til branden er. Det skal undersøges, siger vagtchefen.

En ambulance var også kaldt til stedet, men kørte tomhændet retur, da alle husets beboere slap uskadte ud.

Som TV2 ØST kunne fortælle i går, har Holbæk på det seneste været vidne til en række brande, hvis opståen ifølge politiet kunne vække mistanke om ildspåsættelse.

Ingen tegn på sammenhæng

Der er dog ikke noget, der umiddelbart indikerer, at gårsdagens to bygningsbrande skulle være påsatte, siger Arne Aabæk.

- Det er min umiddelbare vurdering, at det er to forskellige slags brande. Det vi så i går var mere affald, og det her er i beboelse. Jeg tror ikke, der er nogen sammenhæng. Det er ikke min vurdering, at man skal være utryg, siger vagtchefen, som også fremhæver, at der i begge tilfælde var beboere i hjemme.

Vestsjællands Brandvæsen oplyser, at stationen i Holbæk ved branden på Rødkælkevej fik assistance fra Tusenæs, Mørkøv samt frivillige fra Vig, imens branden på Tusebjerg blev slukket af mandskab fra Tusenæs Brandstation med assistance fra Holbæk og det frivillige droneberedskab.

Jan Bruun fra Vestsjællands Brandvæsen var indsatsleder ved den første brand på Rødkælkevej. Han fortæller, at slukningsarbejdet her først var overstået ved halv fire-tiden søndag morgen.

- Det starter som en anmeldelse om ild i garage, men allerede inden, vi når derud, kommer der supplerende meldinger om, at branden også har fået fat i huset, siger han.

Naboejendomme evakueret

Ved ankomsten har branden så godt fat, at der er sket brandspredning til en naboejendom, ligesom varmen fra branden har fået ruder på nabohuset til at sprænge.

- Vi evakuerer naboejendommene som følge af faren for brandspredning. Jeg tog den vurdering, at vi var nødt til at sikre husene rundt om det brandene hus først. Huset var på dette tidspunkt allerede overtændt.

Taktikken fungerede, siger Jan Bruun, og ekstra mandskab blev kaldt ind. I alt syv brandkøretøjer og omkring 25 brandfolk var beskæftiget ved indsatsen.

Da meldingen om branden på Tusebjerg indløb, er branden på Rødkælkevej så meget under kontrol, at en del af styrken kan frigøres og sendes videre, fortæller Jan Bruun, der selv blev og forestod ledelsen af slukningsarbejdet, imens en kollega tog over på Tusebjerg.

Artiklen er opdateret
Clock31. maj 2020, kl. 09:53
Opdateret med citater fra indsatsleder Jan Bruun