Video delt tusindvis af gange - familie fra Holbæk overfuset med racistiske tilråb

- Det her er ikke jeres land, prøv at se på jeres hudfarve. Sådan råbte en mand af en familie fra Holbæk, da de var på udflugt til Kastrup Havn.

Kodes Hamdi og hendes familie havde en meget ubehagelig oplevelse, da de søndag var på udflugt til Kastrup Havn.

Den unge familie fra Holbæk var kun lige ankommet til havnen, da en mand i en grøn frakke råbte ad dem, at de skulle skride hjem.

Det er langt fra første gang, Kodes Hamdi oplever, at folk kommer med racistiske kommentarer, men denne gang var det nok.

quote Der er ikke nogen børn i Danmark eller verden, der skal opleve det, mine børn har oplevet

Kodes Hamdi, Holbæk

- Noget er, hvis det kun var mig og min mand, men jeg synes simpelthen ikke, det er okay. Der er ikke nogen børn i Danmark eller verden, der skal opleve det, mine børn har oplevet – op til flere gange nu, desværre, fortæller Kodes Hamdi til Go’ Aften Live på TV2.

Derfor filmede hun også optrinnet.

- Jeg kunne se frygten i mine børns øjne, og det ville man ikke kunne se via et facebook-opslag.

Brød sammen i gråd

Af optagelserne kan man høre, at Kodes Hamdi sagde fra over for de racistiske tilråb. Men det fik manden i den grønne frakke til at rejse sig og stille sig helt hen til Kodes Hamdis mand, bagved stod deres to børn og så til.

Da Kodes Hamdi beder ham om at slappe af og gør opmærksom på, at de har to børn med, siger manden.

- Jeg vil da skide på, hvor gamle de er, I kan da bare pisse af.

Og kort efter siger han:

- Hvorfor pisser I ikke af til jeres eget land?

Da Kodes Hamdi siger, at Danmark er hendes land, bliver manden for alvor sur.

- Det her er ikke jeres land, prøv at kigge på jeres hudfarve, siger manden i den grønne jakke.

Optrinnet var så voldsomt, at den ældste af de to drenge bagefter brød sammen i gråd. Og på spørgsmålet om, hvorfor Kodes Hamdi ikke bare gik sin vej for at skåne børnene svarer hun:

- Hvis mine børn var 13 og 16 år gamle, og jeg gang på gang siger, ”nej, ti stille”, ”nej, gå videre”, ”nej, I må ikke”, ”lad være med at svare igen”, så vil de gå rundt med en tanke om, at der findes en masse had i Danmark. Men det gør der jo ikke. Så ved, at jeg svarer manden igen, og får det dokumenteret, så er vi der derhjemme nu og kan læse, hvor mange positive reaktioner, vi har fået. Vi er totalt overvældet over alt den kærlighed, vi har fået, fortæller hun.

Opslaget på Facebook er indtil videre blevet delt 4,5 tusind gange og har mere end 3,5 tusind kommentarer.