Veninde til Tefik: Han er meget ked af det

I sidste uge fik familien Dulaj fra Holbæk besked om, at de skal forlade Danmark. Siden april har de kæmpet for at omstøde Udlændingestyrelsens dom, men deres ankesag har ikke været stærk nok.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tefik Dulaj og hans forældre skal forlade Danmark. Og onsdag fortalte han det til sine klassekammerater på Isefjordskolen, der alle har været dybt engageret i familiens sag.

Eleverne har demonstreret, de har samlet ind til en advokat, og de har støttet op om deres ven Tefik Dulaj. Men alt har været forgæves. Udlændingestyrelsens står fast: Familien Dulaj skal forlade Danmark.  

Læs også: Tefiks klasse demonstrerede for opholdstilladelse

Vanessa Christensen går i parallelklasse med Tefik Dulaj, og de har været venner siden han kom til Danmark for mere end fem år siden, og hun har svært ved at forstå, hvorfor han skal udvises.

- Han taler flydende dansk, og han går i en helt normal 8. klasse. Han er virkelig godt integreret. Han hører til i Danmark. Jeg har virkelig svært ved at forstå, hvorfor han ikke må blive her sammen med sin familie, siger Vanessa Christensen.

”Han prøver at være stærk”

Tefik Duljaj har ikke haft lyst til at tale med TV ØST i dag, da han er meget påvirket af Udlændingestyrelsens dom.

Han har stadig svært ved at forstå, at Udlændingestyrelsen ikke vil forlænge deres opholdstilladelse. Derfor er det Vanessa Christensen, der er bedste venner med Tefik Dulaj, der udtaler sig på vegne af ham.

- Han er virkelig ked af det, men han prøver at skjule det, for han vil ikke have, at vi andre bliver kede af det. Han prøver at være stærk og holde modet oppe, siger hun.

Klassekammeraterne og forældre har samlet sammen til en advokat, der skulle hjælpe familien Duljaj med at føre deres sag. Men advokatfirmaet gik konkurs for omkring to måneder siden. Derfor har der ikke været nogen til at føre deres sag.

Læs også: Tefik bliver i Danmark - ind til videre

Udlændingestyrelsens afgørelse er, at familien ikke er godt nok integreret, fordi begge forældre er på kontanthjælp og ikke taler dansk. Dengang familien fik opholdstilladelse var det en såkaldt humanitær opholdstilladelse. Tefik Dulaj kom til Danmark i 2010 fra Kosovo.   

Kampen fortsætter

Familien Dulaj ved endnu ikke, hvornår de skal forlade Danmark, og hvilket land de udvises til. Faderen er fra Serbien og moderen er fra Kosovo, men det kan også blive et tredje land.

Tefik Dulaj har sidste skoledag fredag den 4. december. Selvom det lige nu ser sort ud for familien, så har de ikke mistet håbet endu.

Vanessa Christensen fortæller at hun og Tefik Dulaj vil gøre alt for at komme tilbage.

- Håbet er aldrig ude. Han har stadig masser af gåpåmod. Han siger, at han vil prøve at komme til Danmark igen, når han er fyldt 18 år. Jeg er sikker på, at det nok skal lykkes for ham. Det håber jeg i hvert fald, siger Vanessa Christensen.  

Det er politiet, der henter familien og kører dem til lufthaven.