Vanrøgtede får aflivet

Mens myndighederne behandler dyreværnssager, lider dyrene i månedsvis. Helt uacceptabelt, siger Dyrenes Beskyttelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Yderligere 8 aflivede får blev i dag, tirsdag, smidt i bunken af døde dyr ved stalden i Snævre syd for Holbæk. Fåreavler Henrik Refsgaard, der ejer fårene, og som i weekenden blev meldt til politiet for vanrøgt af dyrene, erkender, at der er et stort problem.

- Det påvirker mig meget. Det er ikke mig, men en tidligere ansat, der har passet dyrene, og jeg vidste ikke, at det stod så slemt til, siger han i dag til TV2 ØST.

Fåreavleren har dog også en sag om grov overtrædelse af dyreværnsloven fra januar måned hængende over hovedet. Dengang fandt myndighederne også en mængde døde får på hans ejendom.

Fårene har skab, altså mider i pelsen. De er underernærede, muligvis som følge af sygdommen, og i weekenden aflivede dyrlæger 10 af hans får. 12 lå døde ved stalden i forvejen.

At sagen fra januar endnu ikke er afsluttet, skyldes ifølge politiet, at der er tale om en ukompliceret, men relativt grov overtrædelse af dyreværnsloven. Derfor henvender politiet sig til det Vetrinære Sundhedsråd, for at få en uvildig vurdering af sagen, som kan fremlægges i retten. I Rådet har de en sagsbehandlingstid på minimum 3-4 måneder og det forsinker processen.

- Det er helt uacceptabelt, for dyrene lider imens, siger kredsformand i Dyrenes Beskyttelse, Chille Schwartz i dag til TV2 Øst. Det koster masser af dyreliv, og det virker på mig som om at der går for meget skrivebord i den, siger hun. De arbejder alle sammen på sagen, og kender alle til den, men dyrene står altså og lider endnu. Det er virkelig trist at se på.