Valter fra Holbæk kåret som dyrehelt

Golden Retrieveren Valter fra Holbæk er kåret til ugevinder i Agria Dyreforsikrings konkurrence om at blive Danmarks Dyrehelt, efter han reddede Mie, da hun gik gennem isen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For tre år siden hørte Valter noget, hans ejer Tina Olsen ikke kunne høre. Det har han nu vundet en pris for.

Tina Olsen og hendes veninde Katja Christiansen sad og drak varm kakao på en bænk udenfor, da Valter pludselig fór afsted mod en lille sø. Det skriver Agria Dyreforsikring Danmark i en pressemeddelelse.

- Jeg havde aldrig set ham løbe så stærkt før. Jeg tænkte, han måske havde set en fugl, fortæller Tina Olsen.

En vaskeægte Lassie

Men Valter var ikke på jagt. Han var derimod på en ægte Lassie-mission. Tina Olsens tiårige datter Mie legede lidt derfra i sneen, men Mie var gået ud på isen på en lille sø – som ikke holdt.

- Mie var drivvåd til halsen, da hun kom tilbage. Vi fik et chok. Hun fortalte, at hun kunne mærke, isen gav efter, og hun faldt i vandet. Men pludselig kunne hun mærke Valter og holdt fast i ham. Hun havde stadig pelstotter i hænderne, fortæller Tina Olsen.

Redningsaktionen fandt sted en vinterdag for tre år siden i naturområdet Fælleden i Holbæk.

Kåret som en dyrehelt

Nu er Valter blevet kåret som denne uges dyrehelt i Agrias Dyreforsikrings konkurrence, og han er med i konkurrencen om at blive hele Danmarks Dyrehelt.

- Jeg giver Valter toppoint for den heltemodige indsats, han har leveret. At hunden redder et barn fra en meget farlig situation, gik lige i hjerte på mig. Derfor fortjener Valter denne uges titel som dyrehelt, siger Jens Jokumsen, projektleder for familiedyr og internater, Dyrenes Beskyttelse og med i dommerpanelet.

Valter er nu blevet syv år, og han opfører sig stadig som Mies bodyguard, når de er udenfor. Han holder nøje øje med, hvad hun laver, fortæller Tina Olsen.

Prisen skal hjælpe andre hunde

Valter vinder et års sygeforsikring og 5.000 kroner. Tina Olsen og datteren Mie har besluttet, at pengene skal gå til at hjælpe hjemløse hundeejere til at komme lettere gennem vinteren.

I næste uge kårer dommerpanelet den samlede vinder, der kan kalde sig hele Danmarks Dyrehelt.

Agria Dyreforsikring er sammen med Silas Holst på jagt efter Danmarks Dyrehelt. Flere end 500 kæledyr har deltaget i konkurrencen. Dommerpanelet har fire uger i træk kåret en ugevinder. Næste uge finder de så en vinder af de fire ugevindere.

Vinderen får 20.000 kroner, der skal doneres til dyrevelgørenhed.