¨

Vagtlæge lod psykisk syg knivstikker gå

Foto: TV ØST

Fire timer inden en psykisk syg mand søndag stak en tilfældig 19-årig mand flere gange med en kniv i halsen på en trappesten i Holbæk, var han så psykisk ustabil, at han blev tilset af Lægevagten, der dog ikke skønnede, at han skulle tvangsindlægges.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

Den 24-årige psykisk syge og hjemløse mand havde lørdag eftermiddag henvendt sig til Forsorgshjemmet Karlsvognen i Holbæk, og da han ikke havde et sted at sove, gav herberget ham logi.

Den 24-årige blev ud på aftenen virkelighedsfjern og umulig at komme i kontakt med, så en medarbejder på Karlsvognen kontaktede Lægevagten kort efter midnat.

- Vagtlægen fandt også, at manden var syg, men lægen mente ikke, at der kunne gøres noget her og nu, fortæller lederen af Holbæk Kommunes Center for Misbrug og Forsorg, Pernille Lisbeth Winther, som herberget Karlsvognen hører under.

På Karlsvognen kan de overnattende frit gå til og fra herberget, når de har lyst.

Fire timer senere, omkring klokken 6 om morgenen gik han amok på det 19-årige offer kun 100 meter fra herberget.

Offeret, der kommer fra Vipperød, blev alvorligt kvæstet ved overfaldet.

Hans tilstand er stabil, men han er lagt i koma for at kontrollere de hovedlæsioner, han fik ved overfaldet.

Hos Lægevagten i Region Sjælland vil man ikke indlede en undersøgelse af vagtlægens vurdering af den 24-årige.

- Der findes regler i psykiatriloven, der gør, at man ikke bare lige kan tvangsindlægge folk, og det kommer an på en konkret vurdering i situationen. Her har lægen så skønnet, at der ikke var grundlag for en tvangsindlæggelse, og det går jeg ud fra, var den rigtige beslutning, siger Henning Orsholt, Lægevagtens chef i Region Sjælland.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App