Uvished om Skarresø Campings fremtid

Campingsæsonen synger på sidste vers. Men for campisterne på Skarresø Camping er det måske også sidste gang, de har parkeret deres campingvogne på pladsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 27. september lukker Skarresø Camping ned for sommeren. Men det er ikke kun campisterne, der forlader campingpladsen ved Jyderup. Dorthe og Hugo Hansen, der er forpagtere, har også valgt at forlade pladsen. De har nemlig opsagt deres kontrakt med Holbæk Kommune.

- Det har været helt umuligt at arbejde under disse forhold, siger Dorthe Hansen, der er forpagter.

Dorthe og Hugo Hansen overtog stedet for snart tre år siden. Dengang blev de lovet en tiårig kontrakt med Holbæk Kommune. Men sådan blev det ikke.

- Der gik et halvt år inden vi fik en kontrakt, og som pludselig kun var et år. Det skete lige i sidste øjeblik inden vi skulle åbne. Der havde vi jo købt ind og gjort klar og fået alle pengene hjem af campisterne, så vi kunne ikke trække os der. Så på en eller anden måde føler vi, at vi var tvunget til at skrive under på den etårige kontrakt, siger Hugo Hansen, der er forpagter.

Efter den første etårige kontrakt udløb, prøvede parret at få Holbæk Kommune til at skrive under på en tiårig kontrakt- dog uden held. Derfor så de sig nødsaget til at opsige kontrakten, da de havde for mange samarbejdsvanskeligheder med kommunen. Og nu sidder de uden at få et endegyldigt svar fra kommunen: Hvad skal der ske med pladsen? Hvis parret selv kunne vælge, købte de stedet eller fik en tiårig kontrakt med kommunen.

Jyderup Fonden

En borgergruppe fra Jyderup prøver nu at finde ud af, hvordan stedet kan drives videre af en fond. Jyderup Fonden fortæller til TV ØST, at de er i gang med at finde økonomisk støtte til fonden, så de kan overtaget Skarresø Camping. De kan ikke love med sikkerhed om Skarresø Camping vil fortsætte, men de vil prøve at bevare området og dets natur.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Holbæk Kommune. De siger til TV ØST, at de først vil tage stilling til, hvad der skal ske med Skarresø Camping, når Jyderup Fonden melder ud om deres planer. Det sker medio september.

Frustrerede Campister 

Flere af de fastliggende campister har camperet på Skarresø Camping i mange år. Nogen har endda lagt der i mere end 25 år. Så for Inge Lindholt er det svært at forestille sig et liv uden camping.

- Det har jeg det rigtig dårligt med, og jeg har også meldt ud, at jeg pakker sammen, hvis det lukker, siger Inge Lindholt, der campist.

Campister og borgere i Jyderup har samlet mere end 1.000 underskrifter ind mod lukningen af Skarresø Camping. Underskrifterne afleverede de til Søren Kjærgaard (V), der er borgmester i Holbæk Kommune. Men trods den ihærdige indsats, har de heller ikke fået et svar fra kommunen. Og de frygter nu, at de har tilbragt deres sidste sommer i Skarresø.

- Det kan godt være, at de ikke har løsningen her og nu, men kan de ikke bare melde noget tilbage: Ro på I skal nok få et svar. Men nu er der altså kun en måned tilbage før vi lukker ned, siger Bodil Nielsen, der er campist.

Du kan følge med i kampen om Skarresø på Facebook lige her: Styrk Skarresø Camping.