Unge hjemmerøvere slap billigt

En dreng på bare 16 år var med, da fire kammerater den 23. november sidste år begik hjemmerøveri i Holbæk. Han slap derfor med tre et halvt års fængsel, da et nævningeting torsdag i Retten i Holbæk afsagde dom. Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

traffen for hjemmerøveri blev ellers skærpet sidste år, så der som udgangspunkt skal gives fem års fængsel.

Sagen i Holbæk er dog speciel - det er første gang, at en så ung person er blevet dømt for hjemmerøveri siden skærpelsen. Dengang besluttede politikerne i forbindelse med den såkaldte tryghedpakke, at straffene for hjemmerøverier skulle fordobles. Det blev primært gjort i et forsøg på at komme østeuropæiske bander til livs.

Ud over hjemmerøveriet blev den nu 17-årige dreng også dømt for at have deltaget i et røveri og et røveriforsøg i december sidste år.

To af hans kammerater, begge 18 år, der deltog i hjemmerøveriet, fik henholdsvis tre år og tre et halvt års fængsel, mens strafudmålingen på den fjerde også 18-årige gerningsmand blev udsat til senere, da han betegnes som lettere mentalt retarderet.

De fire trængte ind hos en ældre mand i et kolonihavehus i Holbæk og forlangte penge. Udbyttet blev dog uhyre beskedent.