Uddeler julegaver til indlagte børn: - Det gør en forskel

Selvom man er indlagt på hospitalet, så skal der være plads til julehygge. Det oplevede børnene på børne- og ungeafdelingen torsdag på Holbæk Sygehus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der var særligt godt besøg på børneafdelingen på Holbæk Sygehus torsdag eftermiddag. Smilfonden kiggede forbi, og med en måned til juleaften var det tid til at sprede julehygge.

Det kan nemlig være ekstra hårdt at være indlagt som barn i juletid.

quote Det er hyggeligt

Sara Sofie Elmeskov, patient på børneafdelingen på Holbæk Sygehus

- Der er en masse julearrangementer i klasserne og i børnehaverne, som man går glip af, og man er adskilt fra familien, som også sidder derhjemme og julehygger, så det er bare endnu mere vigtigt, at børnene her også mærker julestemningen, siger Maria Kirkeskov, projektleder i Smilfonden.

Smilfonden er en velgørende forening, der støtter børn med alvorlige og kroniske sygdomme. Op til juletiden har fonden samlet en masse gaver ind til børnene på landets børneafdelinger, og torsdag var det altså de indlagte børn på Holbæk Sygehus, der fik besøg.

- Jeg kan se, at det gør en forskel, og børnene bliver rigtig glade. Måske oplever Smilfonden ikke den kæmpe store glæde, når de er her. 

- Det er synd, at de ikke kan være en flue på væggen, når de er gået, for det er dér, vi kan høre fortællingerne om, at Smilfonden var på besøg, og jeg fik det og det. Det er en kæmpe stor glæde for børnene, siger Lisbeth Holm, der er sygeplejerske på børne- og ungeafdelingen på Holbæk Sygehus. 

En god oplevelse fra hospitalstiden

Lige nu er 15 børn indlagt på Holbæk Sygehus. En af dem, der ved, hvor hårdt det kan være at være hospitalet, er 12-årige Sara Sofie Elmeskov. Hun har været ind og ud af sygehuset de seneste otte måneder, og et besøg fra Smilfonden og lidt ekstra julegaver gør en stor forskel.

- Det er rimeligt kedeligt at være her. 

- For det meste venter vi bare og laver ikke rigtigt noget, så det er dejligt, at de kommer. Det er hyggeligt, siger hun, og hendes mor er enig i, at besøgene gør en forskel.

Smilfonden er en velgørende forening, der støtter børn med alvorlige og kroniske sygdomme.
Smilfonden er en velgørende forening, der støtter børn med alvorlige og kroniske sygdomme. Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

- Det betyder noget det der med, at hun kan få en god oplevelse, selv om vi stadig er på hospitalet og faktisk kan huske tilbage på, at der var noget godt, mens hun var herinde. Det var ikke kun skidt det, siger Mandy Maria Elmeskov, der bor i Store Merløse. 

Selvom Sara Sofie Elmeskov er indlagt, og det stadig er uvist, hvornår hun er rask, så er det ikke noget, der kan ødelægge julestemningen.

- Jeg glæder mig så meget. Jeg har været i julehumør siden starten af oktober, lyder det fra den 12-årige patient. 

Inden juleaften skal Smilfonden besøge i alt 26 børneafdelinger i hele landet.