Tyvene vendte tilbage - cykelhandler udsat for endnu et rambuktyveri

To gange i denne uge er Holbæk Cykelcenter blevet udsat for rambuktyveri. Der er i alt blevet stjålet cykler for omkring 2,5 million kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Butiksindehaver Claus Madsen fra Holbæk er meget frustreret.

To gange på 72 timer er tyve smadret ind i hans butik med en varebil for at stjæle cykler.

- Gudskelov har vores kunder været forstående, siger han.

- Vi har ikke haft sure kunder, men det er frustrerende at fortælle dem, at vi ikke kan levere deres cykler, siger Claus Madsen.

quote Vi er nødt til at få spredt budskabet, så folk kan gøre opmærksom på det, hvis de får tilbudt en helt ny cykel alt for billigt

Claus Madsen, indehaver, Holbæk Cykelcenter og bikesport.dk

I alt er der stjålet næsten 40 cykler, og tilsammen har de en værdi på omkring 2,5 millioner kroner.

- Mange af de cykler, der er stjålet er af mærket Specialized, oplyser Claus Madsen og fortæller, at det tyder på, at det er de samme tyve, der har været på spil ved begge tyverier.

Det er nemlig igen en lys kassevogn, der blev brugt ved tyveriet natten til torsdag, og den ligner den, som blev brugt ved det første tyveri søndag nat. 

Overvågningen fra butikken viser også, at tyvene denne gang har brugt en tyk strop til at fjerne en af de kampesten, der er sat op uden for butikken for at beskytte mod rambuktyveri. Derefter kørte de bilen ind i butikken på samme sted som sidst. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Det tyder på, at det er de samme tyve, der står bag de to røverier.
Det tyder på, at det er de samme tyve, der står bag de to røverier. Foto: Privatfoto.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at vinduet i facaden var blevet udskiftet med en plade af træ, efter det første rambuktyveri. Det stoppede ikke tyvene, der kørte direkte ind i pladen og tvang sig adgang til cykelforretningen. 

Vær opmærksom 

Ved røverierne er der blevet stjålet cykler af mærkerne S-WORKS, Koga og Specialized. Det er alle sammen dyre mærkevarecykler.

Cyklerne af mærket Specialized bliver brugt til landevejscykling og er af samme type som dem, der bliver benyttet ved Tour de France.

Claus Madsen beder alle om hjælp til at opspore tyvene. Han opfordrer til, at man melder det til politiet, hvis man får tilbudt en dyr cykel eller cykeldel alt for billigt.

- Hvis man får tilbudt et helt nyt hjulsæt, der burde koste 20.000 kroner, til 5.000 kroner med en eller anden undskyldning om, at sælgeren ikke kunne lide at køre på det alligevel, så skal man være opmærksom og indberette det til politiet, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Der er blevet stjålet cykler af mærkerne S-WORKS, Koga og Specialized.
Der er blevet stjålet cykler af mærkerne S-WORKS, Koga og Specialized. Foto: Privatfoto

Og det er også derfor, han er gået til medierne for at fortælle om tyverierne.

- Vi er nødt til at få spredt budskabet, så folk kan gøre opmærksom på det, hvis de får tilbudt en helt ny cykel alt for billigt, siger Claus Madsen.

Vagt på hele natten

Allerede inden det første rambuktyveri var der sat sikring mod rambuktyveri op uden for butikken i Holbæk.

Men nu er sikkerheden blevet øget markant.

Der er blandt andet blevet sat ekstra betonklodser op hele vejen rundt om den bygning, cykelhandleren holder til i, og så er der en vagt i butikken hele natten.

- Jeg tror ikke engang, de har en vagt hele natten nede i banken, siger en tydeligt berørt Claus Madsen.

quote Det vil helt sikkert påvirke mit salg det næste stykke tid

Claus Madsen, indehaver, Holbæk Cykelcenter og bikesport.dk.

For selvom forsikringen dækker tabet af cyklerne og udgifter til reparationer af skader efter rambuktyveriet, så får tyverierne alligevel økonomiske konsekvenser for butiksejeren.

- Der er gået rigtig mange mandetimer til at rydde op og til at ringe til kunder og fortælle, at de ikke kan få deres varer alligevel, fortæller han.

Og cyklerne er så specielle, at han ikke bare lige kan købe nye hjem til butikken.

- Det er ikke lagervarer, vi sælger, derfor kan jeg ikke bare bestille en masse nye cykler hjem. Så det vil helt sikkert påvirke mit salg det næste stykke tid, siger butiksindehaveren.

Vidner skal kontakte politiet

Politiet søgte torsdag morgen efter spor med hunde omkring butikken. Ved en gerningsstedsundersøgelse blev der fundet effekter, som nu skal undersøges nærmere, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport.

Kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi Charlotte Tornquist fortæller, at ​​​​politiet på nuværende tidspunkt ikke kan oplyse, hvilke effekter der er tale om. 

Vidner, som har bemærket en hvid Fiat Ducato varebil, der formentlig har skader bag på eller på fronten, bedes kontakte politiet.

Borgere, som har set noget i forbindelse med de to indbrud, eller som bliver tilbudt fabriksnye cykler, skal ringe til Midt- og Vestsjællands Politi på 1-1-4.