Trusler mod ansatte i Borgerservice

To ansatte hos Borgerservice i Holbæk blev torsdag truet af en ophidset 36-årig mand, som ringede med personlige trusler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Manden kom med personlige trusler mod to navngivne personer, og så truede han i øvrigt med at komme op og smadre det hele, siger Jan Lauritzen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Episoden opstod kort efter klokken 17, men manden mødte aldrig op på stedet. Alligevel tog Politiet sagen alvorligt. Klokken 21.30 anholdte de manden i hans hjem i det sydlige Holbæk. Under anholdelsen forholdt han sig roligt. I hjemmet fandt Politiet over 100.000 kroner og en kniv. Politiet vil nu tjekke, hvor pengene kommer fra og om de er anskaffet på lovlig vis.

- Jeg tager skarpt afstand fra trusler mod kommunens ansatte. Derfor har vi prompte politianmeldt den pågældende borger, hvilket vi generelt gør, når vores ansatte trues. For det er naturligvis dybt ubehageligt, når navngivne personer mødes med trusler på livet, skriver Hans Søie, kommunaldirektør i Holbæk Kommune,  i en pressemeddelelse.

Han mener ikke at det er så underligt, at nervøsiteten blandt medarbejderne i Borgerservice har været stor. En sag som denne vil nu give anledning til at se på, om kommunen skal iværksætte yderligere sikkerhedsforanstaltninger for medarbejderne fremover.

- Vi ved dog, at sådanne ting kan forekomme. Derfor har man i Borgerservice forberedt sig så godt, som det nu lader sig gøre, og efterfølgende udvist stor omsorg overfor hinanden. Status er, at én medarbejder aktuelt har behov for den psykologhjælp, som vi med det samme har tilbudt dem alle, skriver Hans Søie.

I forhold til truslerne er det nu op til juristerne at vurdere, om manden skal fremstilles i grundlovsforhør.