Tre mænd med relation til uro i Holbæk varetægtsfængslet

Tre mænd er efter grundlovsforhør onsdag eftermiddag blevet varetægtsfængslet. De har relation til den verserende konflikt i Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter den seneste tids uro i Holbæk kunne politiet tirsdag aften anholde fem mænd, som de formodede havde forbindelse til den verserende konflikt i byen.

De tre af de fem anholdte er efter et grundlovsforhør onsdag eftermiddag blevet varetægtsfængslede i fjorten dage. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til TV ØST.

De tre mænd er 22, 24 og 26 år gamle. Hvilken gruppering de tilhører, vil politiet ikke komme nærmere ind på. Politiinspektør Michael Flemming Rasmussen fra Midt- og Vestsjællands Politi oplyser til TV ØST, at de tre mænd har "forbindelse til konflikten".

De tre mænd blev anholdt i en lejlighed i Holbæk. Det skete efter flere anmeldelser om uro i området tirsdag.

Flere anholdt tirsdag

Klokken 16.25 tirsdag fik politiet flere anmeldelser om, at flere personer blev jagtet i området ved Ahlgade og Lindevej af en gruppe på tre til fire personer, som angiveligt skulle være i besiddelse af pistol eller kniv. Derfor sendte politiet patruljer til byen.

Senere Klokken 16.50 modtog politiet en anmeldelse om, at der muligvis var skudt med våben mod biler på Dampmøllevej. Her fandt politiet biler med knuste ruder, men ingen tegn på at der var affyret skud. De knuste ruder skyldtes, ifølge politiet, muligvis hærværk eller tyveri fra bilerne natten til tirsdag.

Klokken 17 tirsdag modtog politiet oplysninger om, at en person gik rundt i Vestergade med en pistollignende genstand. Efter gennemsyn af en videoovervågning kunne politiet sætte navn på personen, som er fra Holbæk. Det var i hans lejlighed, at politiet fandt de tre mænd fra henholdsvis Holbæk og Gislinge, som blev varetægtsfængslet onsdag. Også en fjerde mand på 23 år blev anholdt i lejligheden men altså ikke fremstillet i grundlovsforhør.

Klokken 17.30 samme aften standsede en patrulje en bil på Valdemar Sejrsvej og fandt her en 31-årig mand fra Gørlev, som medbragte en økse i bilen. Han var af politiet kendt for at have relationer til konflikterne, og manden blev anholdt og sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen - øksen blev beslaglagt.