Træer langs skinnerne skader sikkerheden

Ved togulykken i lørdags havde føreren af lastbilen og toget muligvis svært ved at se hinanden på grund af høje træer ved banen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Træerne står tæt langs skinnerne ved Soderup. Det var her et tog lørdag morgen kolliderede med en lastbil. Og ikke bare bilens fører men også lokoføreren kan have haft svært ved at se noget for blade og buske. Det mener formanden for Dansk Jernbaneforbund.

- Bevoksningen gør det dels sværere for bilisten at se, om der faktisk kommer et tog, og så er det er jo også frustrerende for lokoføreren, at man ikke kan få øje på, om der er noget på skinnerne, fortæller Ulrik Salmonsen.

Om de dårlige oversigtsforhold bærer en del af skylden for lørdagens ulykke vil Havarikommisionen nu undersøge.
At lokoføreren havde nået at bremse helt er ret usandsynligt, men bevoksningen langs banen ikke bør ikke blive for tæt.

- Efterhånden har folk jo ingen respekt for signalerne ved vores jernbaneoverkørsler, og de krydser dem konstant. Det betyder jo, at når man som lokofører ikke har ordentligt udsyn på grund af træer og buske, så har man hele tiden adrenalinnivauet oppe, lyder det fra Ulrik Salmonsen.

Det er Banedanmark, der har ansvaret for at holde bevoksningen omkring banerne nede. Strækningen ved Tølløse blev efterset så sent som den 18. august.

- Vi efterser alle vores strækninger en gang om året. Vi har ingen grund til at tænke, at forholdene ude ved Tølløse ikke er, som de skal være, fortæller sektionschef hos Banedanmark Jesper Sejerø.

Først om et halvt år vil Havarikommissionen have det endelige svar på, hvad der helt præcist gik galt.