Togulykke i Holbæk - 1 død og 6 kvæstede

Et tog og en traktor er stødt sammen i Holbæk. Ifølge de første meldinger er 1 person dræbt og flere kvæstede.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

1 person er dræbt og 6 er blevet lettere kvæstet, efter en traktor i dag blev ramt af et tog i en jernbaneoverskæring i Holbæk.

Det bekræfter Midt- og Vestsjællands Politi overfor TV2 ØST.

Ulykken skete på Kalundborgvej nær Nykøbingvej, hvor Odsherredbanen krydser vejen.

Af uvisse årsager kom traktoren ud på skinnerne og blev ramt af toget. Togets fart var så høj, at traktoren blev trukket langt hen ad skinnerne, fortæller øjenvidner på stedet.

1 mand dræbt

- Heldigvis skete der ikke noget alvorligt hverken med lokomotivføreren eller de omkring 20 passagerer – men jeg har netop fået bekræftet, at føreren af traktoren er omkommet som følge af ulykken, siger Martin Bjerregaard til TV2 ØST.

Der er tale om en 64-årig mand, og politiet er netop nu i gang med at underrette hans pårørende. Man ønsker derfor ikke at komme med flere detaljer om manden.

Flere skal undersøges

Ifølge politiet har 6 personer fået så alvorlige knubs, at de nu skal undersøges på skadestuen.

Ulykken skete klokken 9.53, og ifølge TV2 ØSTs oplysninger var der tale om en lille traktor med en kantklipper, der var kørt ud på sporene.

Bommene virkede

Ifølge Midt- og Vestsjællands politi har vidner set bommene gå ned ved ulykken, og det skal derfor nu undersøges nærmere, hvordan ulykken kunne ske.

- Vi har tilkaldt en bilinspektør, der skal undersøge traktoren og en sagkyndig fra Havarikommissionen, der skal undersøge toget, bommene og signalerne omkring skinnerne. Vores opgave nu er først og fremmest at støtte dem i deres arbejde, siger Martin Bjerregaard.

Den 64-årige mand ramte et styreskab til bommene under ulykken. Det betyder, at bommene er ude af drift i omkring 3 uger, og at Kalundborgvej vil være spærret mellem Nykøbingvej og Springstrupvej i samme periode.