Opdateret: Lastvogn med stor tank kiler sig fast under jernbanebro - nu er den trukket fri

En lastbil med en stor tank på har kilet sig fast under en jernbanebro i centrum af Holbæk.  

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ingen er kom noget til, da en tankvogn fredag formiddag kilede sig fast under en jernbanebro nær Holbæk Station. Det oplyste Midt- og Vestsjællands Politi kort tid efter det voldsomme uheld.. 

- Den er kørt ind under broen ved Jernbanepladsen ved Valdemar Sejrs Vej. Heldigvis kører lastbilen med en tom vogn, så der er ikke fare for, at den indeholder eksempelvis benzin eller kemiske stoffer, fortalte Martin Bjerregaard fra politiets presseafdeling til TV2 ØST. 

Kort efter uheldet kunne trafikken passere forbi uheldsstedet, der kun blokerede en af to vejbaner på stedet. Fare for, at nogle spændebånd skulle briste, betød dog, at man kort før klokken 13.00 valgte helt at lukke for trafikken på stedet. 

 - Vurderingen var, at der var fare for, at tanken kunne vælte ned over de øvrige biler, så trafikken på den anden vognbane blev lukket af, fortæller Martin Bjerregaard.  

Påkørslen skete klokken 11.09 fredag formiddag, og sidst på eftermiddagen lykkedes det så for den tankvognen vristet fri igen. Autohjælp kom til stede og hjalp med at få løstproblemet.

Tankvognen kilede sig fast under broen. Sidst på eftermiddagen er den så kommet fri igen.
Tankvognen kilede sig fast under broen. Sidst på eftermiddagen er den så kommet fri igen.

Bro skal undersøges

Det var en tysk indregistreret lastbil, der påkørte broen. De første vurderinger fra uheldsstedet er dog, at der ikke er sket skader på broen, ud over muligvis nogle skader på broens maling.

Derfor påvirker påkørslen heller ikke togdriften til og fra Holbæk, oplyser Banedanmark til TV2 ØST.

Vejdirektoratet - der ejer broen - sender dog for en sikkerheds skyld en sagkyndig ud til broen, der skal undersøge, at der ikke er sket skjulte skader på konstruktionen ved sammenstødet. 

Artiklen er opdateret med flere oplysninger
Clock23. okt 2020, kl. 15:20
Artiklen er opdateret med flere informationer om uheldet.