¨

Sygeplejerske vandt i facebook-sag

Foto: TV ØST

Der var ikke tale om brud på tavshedspligten, da en sygeplejerske på Ortopædkirurgisk Afdeling på Holbæk Sygehus i 2009 udtalte sig om to hændelser, der involverede patienter, på det sociale medie facebook. Det var ellers den begrundelse, sygeplejersken blev fyret med.

Nu har sygeplejersken i et afskedigelsesnævn fået opmandens ord for, at afskedigelsen var urimelig, og hun vil modtage en erstatning på 75.000 kroner. Det skriver Dagbladet.

- Udtalelserne var koblet til en faglig kommentar om, hvor stort arbejdspresset var på afdelingen. Det var ikke personlige eller negative kommentarer om patienterne, og de kunne ikke identificeres, siger Helle Dirksen, formand for Dansk Sygeplejeråds Kreds Sjælland.

Afgørelsen lagde da også vægt på, at hverken navn eller andre fakta om patienterne var nævnt i udtalelserne på facebook.

Region Sjælland tager afgørelsen til efterretning og oplyser, at man vil vurdere sager som denne mere nuanceret i fremtiden og overveje, hvorvidt de kan klares med en advarsel.

Helle Dirksen finder afgørelsen vigtig. Den slår fast, at man som offentligt ansat gerne må ytre sig offentligt - så længe man ikke overtræder tavshedspligten.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App