¨

Svinningevej plages af fartdjævle

Foto: TV ØST

Beboerne ved Svinningevej er rystede, men langtfra overraskede, over ulykken i forgårs, hvor en 18-årige kvindelig knallertkører blev dræbt af en bil med 158 kilometer i timen.

Blomster og stearinlys markerer det sted, hvor 18-årige Anne Olivia Petersen lørdag mistede livet. Venner og naboer er i shok, men ingen er overraskede.

- Det kommer jo ikke som nogen overraskelse, der sker jo tit noget herude, fortæller Gitte Sommer, der bor få kilometer fra ulykkestedet.

Hun har oplevet mange trafikulykker ved sit hus i de 24 år, hun har boet der, og flere af dem har kostet liv. Også Vivi Jacobsen er rystet. Hun kender den dræbte piges far helt fra barndommen og har boet tæt på deres hjem i Skelbæk i ti år.

- Vi var helt ude af den i går, da vi hørte at pigebarnet kom dernede fra. Det går lige i hjertet, siger hun.

Unge kører om kap

Vejens beboere fortæller, at langt de fleste kører mindst 100 kilometer i timen på vejen, hvor man kun må køre 80. For nogle er det endda blevet en sport at teste, hvem der kan køre stærkest på den snorlige landevejsstrækning.

Hos Rådet for Sikker Trafik kender de alt til problemet.

- Mange oplever landevejen som en sikker strækningen med godt udsyn, så derfor kører de tit alt for stærkt, forklarer underdirektør Karina Petersen.

Faktisk sker 2 ud af 3 dødsulykker netop på veje som Svinningevej. Og selvom antallet af trafikdræbte i år er det laveste nogensinde, skal der ske noget på landevejene.

- Vi kan ikke hvile på laurbærene, fordi vi har haft et godt år. Det er vigtigt at beholde fokus på blandt andet farerne på landevejene, for at vi kan holde statistikken nede, siger Karina Petersen.

Bebeoerne på Svinningevej håber nu, at de vil få hjælp i form af vejbump eller øget fartkontrol, før det går galt igen.

- Jeg ved ikke, hvad jeg ellers kan gøre. Jeg kører altid mine børn til legeaftaler, så de ikke skal gå eller cykle på vejen. Men vi skal jo også have lov til at færdes i fred og i sikkerhed her ude på landet, siger Gitte Sommer.

02:10 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App