Svindlere bliver dygtigere i Jyderup Statsfængsel

I SKAT er man irriteret over de meget frie forhold i Jyderup Statsfængsel, som gør, at bedrageridømte lærer af de andre indsatte og kan drive kriminel virksomhed fra deres celle.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

SKAT betegner Jyderup Statsfængsel for et akademi for svindlere, hvor de kriminelle kan lære nye tricks. Det skriver BT.

- Vi kalder Jyderup Statsfængsel for "akademiet". Det er jo en kendt sag, at de dømte lærer trickene inde i fængslet. De kommer ind til ligesindede eller folk, som er dygtigere end dem selv, og det lærer de af. Derudover er der nogle, der direkte får en uddannelse, som de bruger i forbindelse med kriminalitet, siger Peter Nørregaard, chefkonsulent i SKAT og chef for myndighedernes koordineringsenhed, der bekæmper økonomisk kriminalitet.

Ifølge avisen er han irriteret over de meget frie forhold i de åbne fængsler fører til at de dømte kan drive kriminel virksomhed fra deres celler. SKAT har flere gange bedt Kriminalforsorgen gribe ind, når snyderiet har taget overhånd, men i Kriminalforsorgen vil man ikke stramme reglerne.

- Vi skal sikre, at folk får deres straf, men det er også vores opgave at forsøge at resocialisere de indsatte. Af uddannelsesmæssige og arbejdsmæssige hensyn kan indsatte i åbne fængsler få tilladelse til at have en pc i deres opholdsrum. De kan desuden få internetadgang, hvis der foreligger særlige grunde. Det kan foreksempel være tilfældet, hvis den indsatte har brug for netadgang som led i sin uddannelse. Men der må selvfølgelig ikke være risiko for, at man kan begå ny kriminalitet, siger chefkonsulent i Kriminalforsorgen, Marianne Hoffgaard.