¨

Svindlere bliver dygtigere i Jyderup Statsfængsel

Foto: TV ØST

I SKAT er man irriteret over de meget frie forhold i Jyderup Statsfængsel, som gør, at bedrageridømte lærer af de andre indsatte og kan drive kriminel virksomhed fra deres celle.

SKAT betegner Jyderup Statsfængsel for et akademi for svindlere, hvor de kriminelle kan lære nye tricks. Det skriver BT.

- Vi kalder Jyderup Statsfængsel for "akademiet". Det er jo en kendt sag, at de dømte lærer trickene inde i fængslet. De kommer ind til ligesindede eller folk, som er dygtigere end dem selv, og det lærer de af. Derudover er der nogle, der direkte får en uddannelse, som de bruger i forbindelse med kriminalitet, siger Peter Nørregaard, chefkonsulent i SKAT og chef for myndighedernes koordineringsenhed, der bekæmper økonomisk kriminalitet.

Ifølge avisen er han irriteret over de meget frie forhold i de åbne fængsler fører til at de dømte kan drive kriminel virksomhed fra deres celler. SKAT har flere gange bedt Kriminalforsorgen gribe ind, når snyderiet har taget overhånd, men i Kriminalforsorgen vil man ikke stramme reglerne.

- Vi skal sikre, at folk får deres straf, men det er også vores opgave at forsøge at resocialisere de indsatte. Af uddannelsesmæssige og arbejdsmæssige hensyn kan indsatte i åbne fængsler få tilladelse til at have en pc i deres opholdsrum. De kan desuden få internetadgang, hvis der foreligger særlige grunde. Det kan foreksempel være tilfældet, hvis den indsatte har brug for netadgang som led i sin uddannelse. Men der må selvfølgelig ikke være risiko for, at man kan begå ny kriminalitet, siger chefkonsulent i Kriminalforsorgen, Marianne Hoffgaard.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App